Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ..

SÃœRECÄ° DEÄžERLENDÄ°RDÄ°..

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Memleketimizde artık ne şehit haberi olsun, ne sınır komşularımızla bu tür çatışma süreci yaşansın." dedi.

Sındır, partisinin Zonguldak Ä°l BaÅŸkanlığında düzenlediÄŸi basın toplantısında, CHP Zonguldak Ä°l BaÅŸkanlığı Danışma Kurulu toplantısını, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik saldırıda Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Kader Acar’ın ÅŸehit düşmesi nedeniyle iptal ettiklerini belirtti.

Türkiye’nin her gün ÅŸehit haberleriyle yasa boÄŸulduÄŸunu aktaran Sındır,  "Ãœlkemiz terör belasından ve yitirdiÄŸimiz ÅŸehit haberlerinden bir türlü kurtulamıyor. Son yıllarda ve aylarda sınır komÅŸumuz olan Irak ve özellikle Suriye’deki sınır güvenliÄŸimiz açısından bu ülkeye giren Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluÅŸturmak istediÄŸi güvenli bölge için orada bulunan silahlı kuvvetler mensuplarımıza yönelik saldırılar var. Yani oradaki savaÅŸ ortamı ve Suriye’nin içindeki kaos, terör ve savaÅŸ ortamına yitirdiÄŸimiz ÅŸehit haberleri de artık gündemimize ateÅŸ gibi düşüyor. Bugünde Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Acar’ın ÅŸehit haberini aldık. Memleketimizde artık ne ÅŸehit haberi olsun, ne sınır komÅŸularımızla bu tür çatışma süreci yaÅŸansın." diye konuÅŸtu.

Sındır, "Büyük önderimizin de belirttiÄŸi gibi, ’Yurtta sulh, cihanda sulh’ ÅŸiarı egemen olsun. Bu ülkede kardeÅŸ kardeÅŸin kanına kıymasın. Ãœlkemizde ne etnik kimliÄŸiyle, ne inanç ve mezhep kimliÄŸi nedeniyle kardeÅŸ kardeÅŸi öldürmesin." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo