Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Sözlü Tacizlere Maruz Kalıyoruz’

’Sözlü Tacizlere Maruz Kalıyoruz’

Ereğli’de eğitim gören bir grup üniversiteli kız öğrenci, yurtlarının yol güzergahlarında yeterli sokak aydınlatması olmadığı için zaman zaman sözlü tacize uğradıkları şikayeti ile belediyeden yardım istedi.

İlçedeki özel bir kız yurdunda kalan bir grup kız öğrenci, yol güzergahında gerekli düzenlemelerin yapılması talebiyle Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar’ı ziyaret etti. 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği’nde eğitim gören öğrenciler adına konuşan Ebru Yörübaş, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Doruk, Göçmenler ve Yeşiltepe mevkilerinde başlatılan dere ıslah çalışmaları nedeniyle bölgede bulunan köprülerin kaldırıldığını ve güzergah değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yurda geri dönmek için yürüdükleri yolda korku yaşadıklarını, cep telefonunun ışıklarının yardımı ile yön bulduklarını dile getiren Yörübaş, "2 Yol güzergahı da çalışmalar nedeniyle kapalı. Mevcut yolları kullanamıyoruz ve alternatif yolun karanlık oluşu bizleri tedirgin ediyor. Kelimenin tam anlamı ile korkuyu yaşıyoruz. Zaman zaman da sözlü tacizlere maruz kalıyoruz." dedi.

Kız Yurdunun sahibi Hasan Eroğlu da şöyle konuştu:

"Dere ıslahı nedeniyle bir çalışma yapılıyor. Bizim oradaki geçit alanlarımızın hepsi kaldırıldı. Çocuklarımız, özellikle akşamları geçecek yerler ararken karanlık noktalardan ilerlemek zorunda kalıyor ve kendilerini rahatsız eden tutum ve davranışlarla muhataplar. Halk otobüslerinin, oraya kadar çıkmaması da, çocukların güvenliği açısından ayrı bir sıkıntı. Bu çocuklar bize, Ereğli’ye emanettir. Aileleri burada değiller, desteğinizi bekliyoruz."

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar da yaşanan duruma kayıtsız kalınmayacağını ifade ederek, bölgede dere ıslah çalışmalarının sürdüğünü, aydınlatmada yaşanan sorunun çözümü için de gerekli çalışmayı hemen başlatacaklarını kaydetti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo