Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Sendika ücret artış oranını belirledi. Sosyal haklar, bayram ikramiyeleri, gece çalışma tazminatı ve banka promosyonları konusunda da artış talep ediliyor.


EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) yetkili Türk Metal Sendikası, yeni dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸme görüşmelerine iliÅŸkin taleplerini içeren taslağın teslim edildiÄŸi bildirildi.

Türk Metal Sendikası Karadeniz EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, 1 Eylül’de baÅŸlayan 28. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi görüşmeleri öncesi hazırladıkları taslakla ilgili Erdemir’deki üyeleriyle anket çalışması yaptıklarını söyledi.

İşçinin talepleri doÄŸrultusunda hazırlanan taslağı, Erdemir adına görüşmeleri sürdürecek olan iÅŸveren temsilcisi Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (Mess) teslim ettiklerini belirterek, ÅŸunları kaydetti:

“Ãœyelerimizin talepleri doÄŸrultusunda hazırlanan taslağımızı, Türk Metal Sendikası Genel Merkezimizin de deÄŸerlendirmesi sonucunda Mess’e teslim ettik. Böylece süreç de baÅŸlamış oldu. Amaç ve hedefimiz, her zaman olduÄŸu gibi emeÄŸin karşılığını almaktan yana olacaktır. Hayırlı ve uÄŸurlu olsun.”

4 bin 200 işçiyi kapsayan ve 1 Eylül 2020-31 Aralık 2021 tarihleri arasında (2 yıl) geçerli olan sözleşme görüşmelerine göre hazırlanan taslakta; işçi ücret artış oranı, sosyal haklar, bayram ikramiyeleri, gece çalışma tazminatı ve banka promosyonları gibi maddelerdeki artış talepleri yer alıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo