13 o C Kdz. Ereğli

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI !.

Uzman Klinik Psikolok Didem Akırmak Ereğli FM`e konuk oldu.

Gündem 3 yıl 5 ay 25 gün 14 saat 43 dakika önce 4740

Haberi Paylaşın

Ereğli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Alem Programına konuk olan Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak, “Sosyal medya bağımlılığı, tetiklediği psikolojik rahatsızlıklar ve korunmak için neler yapılmalı.” gibi konularda önemli mesajlar verdi.

Sosyal medyanın çocuklar, gençler, yetişkinler derken yaşlı kesimin de kullandığı bir platform haline geldiğini söyleyen Akırmak, “ Sosyal medya kullanımı günümüzü aksatmayacak şekilde olmalı, aksi takdirde kontrolü sosyal medyanın ele geçirmesi her açıdan olumsuzlukları beraberinde getiriyor.” dedi.

SONU KİŞİLİK BOZUKLUĞUNA KADAR GİDİYOR

“Yemek, içmek, barınmak gibi ihtiyaçların yanında insanların sevgi görmeye de ihtiyaç duyduğunu ancak bu durumda sosyal medyanın bunun önünde bir etken olmaması gerektiğini söyleyen Akırmak, “Bastırılmış duygular gelecekte olumsuz yönde önümüze çıkabiliyor. Önemli olan temas iletisi. Sosyal medya da fotoğrafınızın beğenilmesi de bir temas iletisidir. Bu sizin için bir araca dönüşmüşse, sadece sosyal medya mutlu oluyorsanız sosyal medyanın kontrolüne girmişsinizdir ki, bu da sizi kişilik bozukluğu, özünüzden uzaklaşma ve bunun gibi geri dönülmesi zor sorunlara sürekler.” İfadelerini kullandı.

KONTROL SOSYAL MEDYADA OLMAMALI

“Sosyal medya da yemeğini paylaşan, giyimini paylaşan çevreden temas iletisi alarak mutlu oluyor, geçmişte bu iletiyi alamayan buna aç olanlar ise sosyal medyanın kontrolüne giriyor.” diyen Akırmak, “ Sosyal medya bağımlılığının temelinde zamanla çok mutlu, hep gezen, gülümseyen biri olarak kendinizi gösterme gayretiniz doğar. Bu da sizi bir süre sonra özünüzden uzaklaştırır. Bu sizi kendinize aşık bir duruma da sürükleyebilir ve zamanla kişilik bozukluğunun temeli atılır. “ifadelerini de kullanan Akırmak, “Daha çok takipçi, beğeni alma isteği, elinizi verip kolunuzu kaptırma gibi bir şey. Sırtınızı sıvazlanmış gibi hisse dersiniz. Sizin takipçi sayınız yükselince siz daha fazlasını istersiniz. Çünkü oradan aldığınız temas iletisi size yeterli gelmez, sizi mutlu eder ama sanaldır. Zarar boyutuna ulaşırsanız size de, çevrenize de zarar verir. “şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR

“Sosyal medya ilişkilere çok zarar veriyor. Artık bir birimizi arama ihtiyacı azaldı.” diyen Akırmak, “ İnsan sosyal bir varlıktır, diğerlerine ihtiyaç duyar. Anlatmaya paylaşmaya ihtiyaç duyarken sosyal medya bağımlısı olduğumuzda bu ilişkiler zedeleniyor.” dedi.

Akırmak,temelde sevgi ve ilgi duygusunu yaşamalı, çocuklara ve aile bireylerine de bunu yaşatmalıyız. Bağımlılık oluştuysa bunu programlama ile aşabilirmisiniz.Baktınız ki yine olmuyor, en doğru olan mutlaka sorunu aşmak için bir uzmana danışmak "şeklinde konuştu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 20 saat 57 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 9 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 10 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 16 saat 14 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 15 saat 48 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 10 saat 3 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 20 saat 31 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 14 saat 38 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
15 saat 37 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 18 saat 4 dakika önce KAZA ; 2 YARALI