Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI !.

SOSYAL MEDYA BAÄžIMLILIÄžI !.

Uzman Klinik Psikolok Didem Akırmak Ereğli FM`e konuk oldu.


EreÄŸli FM’de yayınlanan ve Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu ile Devri Alem Programına konuk olan Uzman Klinik Psikolog Didem Akırmak, “Sosyal medya bağımlılığı, tetiklediÄŸi psikolojik rahatsızlıklar ve korunmak için neler yapılmalı.” gibi konularda önemli mesajlar verdi.

Sosyal medyanın çocuklar, gençler, yetiÅŸkinler derken yaÅŸlı kesimin de kullandığı bir platform haline geldiÄŸini söyleyen Akırmak, “ Sosyal medya kullanımı günümüzü aksatmayacak ÅŸekilde olmalı, aksi takdirde  kontrolü sosyal medyanın ele geçirmesi her açıdan olumsuzlukları beraberinde getiriyor.” dedi.

SONU KİŞİLİK BOZUKLUĞUNA KADAR GİDİYOR

“Yemek, içmek, barınmak gibi ihtiyaçların yanında insanların sevgi görmeye de ihtiyaç duyduÄŸunu ancak bu durumda sosyal medyanın bunun önünde bir etken olmaması gerektiÄŸini söyleyen Akırmak, “Bastırılmış duygular gelecekte olumsuz yönde önümüze çıkabiliyor. Önemli olan temas iletisi. Sosyal medya da fotoÄŸrafınızın beÄŸenilmesi de bir temas iletisidir. Bu sizin için bir araca dönüşmüşse, sadece sosyal medya mutlu oluyorsanız sosyal medyanın kontrolüne  girmiÅŸsinizdir ki, bu da sizi kiÅŸilik bozukluÄŸu, özünüzden uzaklaÅŸma ve bunun gibi  geri dönülmesi zor sorunlara  sürekler.” Ä°fadelerini kullandı.

KONTROL SOSYAL MEDYADA OLMAMALI

“Sosyal medya da yemeÄŸini paylaÅŸan, giyimini paylaÅŸan çevreden temas iletisi alarak mutlu oluyor, geçmiÅŸte bu iletiyi alamayan buna aç olanlar ise sosyal medyanın kontrolüne giriyor.” diyen Akırmak, “ Sosyal medya bağımlılığının temelinde zamanla çok mutlu, hep gezen, gülümseyen biri olarak kendinizi gösterme gayretiniz doÄŸar. Bu da sizi bir süre sonra özünüzden uzaklaÅŸtırır. Bu sizi kendinize aşık bir duruma da sürükleyebilir ve zamanla  kiÅŸilik bozukluÄŸunun temeli atılır. “ifadelerini de kullanan Akırmak, “Daha çok takipçi, beÄŸeni alma isteÄŸi, elinizi verip kolunuzu kaptırma gibi bir ÅŸey. Sırtınızı sıvazlanmış gibi hisse dersiniz. Sizin takipçi sayınız yükselince siz daha fazlasını istersiniz. Çünkü oradan aldığınız temas iletisi size yeterli gelmez, sizi mutlu eder ama sanaldır. Zarar boyutuna ulaşırsanız size de, çevrenize de zarar verir. “ÅŸeklinde konuÅŸtu.

SOSYAL MEDYA Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERE ZARAR VERÄ°YOR

“Sosyal medya iliÅŸkilere çok zarar veriyor. Artık bir birimizi arama ihtiyacı azaldı.” diyen Akırmak, “ Ä°nsan sosyal bir varlıktır, diÄŸerlerine  ihtiyaç duyar. Anlatmaya paylaÅŸmaya ihtiyaç duyarken sosyal medya bağımlısı olduÄŸumuzda bu iliÅŸkiler zedeleniyor.” dedi.

Akırmak,temelde sevgi ve ilgi duygusunu yaÅŸamalı, çocuklara ve aile bireylerine de bunu yaÅŸatmalıyız. Bağımlılık oluÅŸtuysa bunu programlama ile aÅŸabilirmisiniz.Baktınız ki yine olmuyor, en doÄŸru olan mutlaka sorunu aÅŸmak için bir uzmana danışmak "ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo