13 o C Kdz. Ereğli

ŞORAY EREĞLİ FM'DE !

Nazan Şoray ile çok özel söyleşi yayında.

Gündem 2 yıl 18 gün 9 saat 41 dakika önce 5320

Haberi Paylaşın

Söylemiş olduğu şarkılar, filmlerindeki başarılı oyunculuğu ve hanımefendi kişiliğiyle başarılı sanatçı Nazan Şoray, “Adrese Teslim” isimli şarkısının yepyeni remix versiyonuyla Ereğli Fm Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu, Arzu’yla Devri Alem programının canlı telefon bağlantısı konuğu oldu.

İşte o söyleşi

Arzu Tekin: Merhabalar Nazan hanım hoş geldiniz Ereğli FM’e, Arzu’yla Devri Alem’e.

Nazan Şoray: Merhabalar hoş buldum, o kadar enerji dolu konuştunuz ki bana da geçti enerjiniz.

Arzu Tekin: Ne güzel, ne mutlu bana. Nazan Şoray’ı ağırlamak her şeyden önce bizi mutlu ettiği gibi onur duyduk sizinle birlikte olmaktan. Nazan hanım nasılsınız her şeyden önce hatırınızı sormak istiyorum.

Nazan Şoray: İyiyim, çok iyiyim. Yaz için yaptık bu remix çalışmayı altı ay önce çıktı bu şarkımın orijinali. Bu arada Avrupa Yayın Birliğinin yapmış olduğu bir yarışmada şarkım 22 Ülke arasında halk oylamasında 2.lik kazanan şarkı oldu. Bu şarkının yazında iyi olacağını düşünerek yepyeni remix versiyonunu dinleyicilerimizle buluşturmak istedik.

Arzu Tekin: Adrese Teslim şarkınızda ben en çok; “Kararı üç kişi verir. Ben, keyfim ve kahyası” cümlesini sevdim. Şarkının alt yapısı da gayet başarılı.

Nazan Şoray: Ben de orayı çok seviyorum. Çok esprili güzel sözleri var. Söz ve müzik, Selahattin Erhan’a ait. Şarkının alt yapısı muhteşem oldu. Bayülgen yaptı.

Arzu Tekin: Nazan hanım, Adrese Teslim gayet başarılı fakat ben Nazan Şoray hazır bizimle birlikteyken gelelim Nazan Şoray’la özdeşleşen, Merhum Barış Manço’nun size özel yazdığı şarkısı Hal hal a. Bu şarkının hikayesini kendi sesinizden dinleyicilerimizle paylaşırmısınız? Rica etsem.

Nazan Şoray: Gazete de ben bir haber okudum. Barış Manço diğer sanatçı arkadaşlarına da şarkı verecek diye. Menajerime söyledim henüz kendisiyle tanışmamıştık. Randevu alarak Moda’daki evine gittik. Ben zannediyorum ki bir kaç tane şarkı dinleyip bu şarkı bize çok uygun bunu biz alabilir miyiz? diyeceğiz ve alacağız. Merhum Barış Manço, bende hazırda şarkı yok dedi. Ben çok şaşırdım ve üzüldüm. Sonrasında giderken bana, sen üzülme ben sana şarkı yaparım dedi. Ben de herhalde başından salıyor diye düşündüm. Ne zaman diye sorduğumda, bir iki aya kadar diye cevap verdi. Bu süre bana çok uzun geldi. Aynı zamanda ben bir albüm hazırlıyordum ve bir şarkı eksiğim vardı. Tamamlamak için acele ediyordum. Fakat bu süre zarfında ben Barış Manço’yu sürekli aradım hatırını sordum. Bir gün telefonum çaldı ve Barış Manço beni aradı. Gel,şarkın hazır dedi. Şu anda müze olan Moda’daki meşhur evine gittim. Ben kendisine sordum. Şarkının adı ne acaba? Döndü ve bana baktı. Hal hal dedi. Barış Manço hal hal deyince bende çıt ses yok tabi.İçimden düşünüyorum hal hal nedir acaba?Sorsam kendisine hal hal ne demek?Bana dönüp dermi ki;şuna bak,hal hal ın ne demek olduğunu bilmiyor.O güne kadar hiç duymamıştım çünkü.Utana sıkıla,hal hal ne demekti acaba diye sordum.Hal hal dedi,genç kızların ayağına taktığı bir bilezik.Aksesuarı çok sevdiğim için o an çok mutlu oldum.Piyano odasına geçtik.Kurtalan Ekspres Ahmet Güvenç ve Barış.Şarkıyı söyledi Barış,”bir bakışı canlar yakar gülüşüne cihan değer,Nazo gelin ayağına takar Hal hal.”Şarkıyı nasıl buldun diye sordu.Melodisi çok güzel,sözleri beni anlatıyor,içinde ismim geçiyor.Ve bu şarkıyı yapan isim Barış Manço.Değil Türkiye’de,Dünya da az kişiye nasip olacak bir şey.Şarkıyı TRT’de söyledim,1981 yılıydı, bir gece de şarkı patladı.

Arzu Tekin:Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’ın kız kardeşisiniz aynı zamanda lütfen kendilerine saygı ve selamlarımızı iletin Ereğli Fm olarak.Sizin de çok fazla filmleriniz var aslında fakat siz hep müziği tercih ettiniz.

Nazan Şoray:Tabiki selamlarınızı iletirim.Evet filmlerim var ama ben iyi ki müziği tercih ettim diye düşünüyorum.Sinema da bir Şoray vardı zaten,benim müziği tercih ederek ayrı kulvarlarda olmamamız daha isabetli oldu bence.

Arzu Tekin:Sana merhaba dedim,hal hal ve yine sizin şarkınız “senin gözün karaysa benimki senden kara”çok güzel bir şarkıdır.

Nazan Şoray:Şimdi ben söyleyecektim.Harikasınız.Bu şarkının bestecisi çok önemli bir isim olan,Adnan Ergil’dir.Duygusal şarkılarla tanıdığımız bir isimdir ve tek hareketli şarkısıdır “gözüm kara”90 lı yıllarda hit olmuş bir şarkıdır.

Arzu Tekin:Nazan hanım bence kesinlikle bu şarkının yeni versiyonunu yapmalısınız diye düşünüyorum.

Nazan Şoray:Bu şarkımı çok seviyorum.Yeni bir aranjeyle tekrar düneceğim.Hep Türkiye’nin en başarılı ve profesyonel isimleriyle çalıştım ve yeni şarkılar okudum.Yine size bir şey daha söyliyeyim.Ben Hal halı iki sene önce,Çağrı Telkıvıran’a aranje yaptırdım fakat cesaret edemiyorum çıkarmaya.

Arzu Tekin:Neden cesaret edemiyorsunuz?Nazan hanım,içinize sinmeyen bir şeyler mi var?

Nazan Şoray:Bir şey var,ama ne olduğunu bulamıyorum.Bir de Özcan Deniz haber göndermiş bana.Demiş ki,bizim hayalimizdeki dinlediğimiz Hal hal ı bozmasın.Biraz etkisinde kaldım sanırım.

Arzu Tekin:Hal hal şarkısı zaten bizim hafızalarımızda nostalji olarak yerini her zaman koruyacak diye düşünüyorum.En doğru karar ve zaman tabiki size ait Nazan hanım.Bence kesinlikle yepyeni versiyonu tekrar gelmeli.

Nazan Şoray:Günümüzde şarkıların ömrü çok kısa.Neredeyse iki ay kadar gibi.Bu da her yönden etkiliyor maalesef.Tanıtım ve lansman önceden daha kolaydı.Şimdi kolay gibi gözüküyor olabilir ama daha zor.Bizim dönemimizde çok zordu şarkıyı söylemek,sözleri hazır fakat stüdyo da müziğin üzerine kendimiz okurduk.Teknoloji kaynaklı şarkılar duyulsa da çok az şarkı tutuyor.Bir ara Halk müziği çok tuttu,seksenler de TSM ve arabesk çok tutuldu.Doksanlar pop müzik dönemiydi.Şimdiyse rap müzik öne çıktı.

Arzu Tekin:Nazan hanım Kdz Ereğli’ye daha önce geldiniz mi?

Nazan Şoray:Hayır hiç gelmedim.Fakat hep merak ederim.Yazlık bir yer değil mi ?

Arzu Tekin: Denizi,sahil bandı,taze balıkların bulunduğu restaurantları ve meşhur Ereğli pidesiyle görmeye değer bir şehirdir Ereğli.Sizi davet edelim Ereğli Fm olarak.Davetimiz her zaman geçerli.Sizi ağılamaktan mutluluk duyarız.Nazan hanım benim için çok keyifliydi sizinle sohbet etmek,onur duydum sizi Ereğli FM de Arzu’yla Devri Alem programında ağırlamaktan.

Nazan Şoray:Neden olmasın.Peki,gelirsem sizi bulurum.Çok teşekkür ederim ilginize güzel düşüncelerinize. Tüm Ereğli FM dinleyicilerine sağlıklı ve güzel günler diliyorum.

Hayırlı ramazanlar ve iyi bayramlar.Teşekkürler.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 8 saat 28 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
18 saat 40 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 6 saat 41 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 21 saat 34 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 3 saat 8 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 2 saat 9 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 8 saat 2 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
21 saat 16 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 16 saat 46 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 5 saat 35 dakika önce KAZA ; 2 YARALI