Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞORAY EREĞLİ FM'DE !

ÅžORAY EREÄžLÄ° FM'DE !

Nazan Şoray ile çok özel söyleşi yayında.


SöylemiÅŸ olduÄŸu ÅŸarkılar, filmlerindeki baÅŸarılı oyunculuÄŸu ve hanımefendi kiÅŸiliÄŸiyle baÅŸarılı sanatçı Nazan Åžoray, “Adrese Teslim” isimli ÅŸarkısının yepyeni remix versiyonuyla EreÄŸli Fm Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu, Arzu’yla Devri Alem programının canlı telefon baÄŸlantısı konuÄŸu oldu.

İşte o söyleşi

Arzu Tekin: Merhabalar Nazan hanım hoÅŸ geldiniz EreÄŸli FM’e, Arzu’yla Devri Alem’e.

Nazan Şoray: Merhabalar hoş buldum, o kadar enerji dolu konuştunuz ki bana da geçti enerjiniz.

Arzu Tekin: Ne güzel, ne mutlu bana. Nazan Åžoray’ı ağırlamak her ÅŸeyden önce bizi mutlu ettiÄŸi gibi onur duyduk sizinle birlikte olmaktan. Nazan hanım nasılsınız her ÅŸeyden önce hatırınızı sormak istiyorum.

Nazan Şoray: İyiyim, çok iyiyim. Yaz için yaptık bu remix çalışmayı altı ay önce çıktı bu şarkımın orijinali. Bu arada Avrupa Yayın Birliğinin yapmış olduğu bir yarışmada şarkım 22 Ülke arasında halk oylamasında 2.lik kazanan şarkı oldu. Bu şarkının yazında iyi olacağını düşünerek yepyeni remix versiyonunu dinleyicilerimizle buluşturmak istedik.

Arzu Tekin: Adrese Teslim ÅŸarkınızda ben en çok; “Kararı üç kiÅŸi verir. Ben, keyfim ve kahyası” cümlesini sevdim. Åžarkının alt yapısı da gayet baÅŸarılı.

Nazan Åžoray: Ben de orayı çok seviyorum. Çok esprili güzel sözleri var. Söz ve müzik, Selahattin Erhan’a ait. Åžarkının alt yapısı muhteÅŸem oldu. Bayülgen yaptı.

Arzu Tekin: Nazan hanım, Adrese Teslim gayet baÅŸarılı fakat ben Nazan Åžoray hazır bizimle birlikteyken gelelim Nazan Åžoray’la özdeÅŸleÅŸen, Merhum Barış Manço’nun size özel yazdığı ÅŸarkısı Hal hal a. Bu ÅŸarkının hikayesini kendi sesinizden dinleyicilerimizle paylaşırmısınız? Rica etsem.

Nazan Åžoray: Gazete de ben bir haber okudum. Barış Manço diÄŸer sanatçı arkadaÅŸlarına da ÅŸarkı verecek diye. Menajerime söyledim henüz kendisiyle tanışmamıştık. Randevu alarak Moda’daki evine gittik. Ben zannediyorum ki bir kaç tane ÅŸarkı dinleyip bu ÅŸarkı bize çok uygun bunu biz alabilir miyiz? diyeceÄŸiz ve alacağız. Merhum Barış Manço, bende hazırda ÅŸarkı yok dedi. Ben çok ÅŸaşırdım ve üzüldüm. Sonrasında giderken bana, sen üzülme ben sana ÅŸarkı yaparım dedi. Ben de herhalde başından salıyor diye düşündüm. Ne zaman diye sorduÄŸumda, bir iki aya kadar diye cevap verdi. Bu süre bana çok uzun geldi. Aynı zamanda ben bir albüm hazırlıyordum ve bir ÅŸarkı eksiÄŸim vardı. Tamamlamak için acele ediyordum. Fakat bu süre zarfında ben Barış Manço’yu sürekli aradım hatırını sordum. Bir gün telefonum çaldı ve Barış Manço beni aradı. Gel,ÅŸarkın hazır dedi. Åžu anda müze olan Moda’daki meÅŸhur evine gittim. Ben kendisine sordum. Åžarkının adı ne acaba? Döndü ve bana baktı. Hal hal dedi. Barış Manço hal hal deyince bende çıt ses yok tabi.İçimden düşünüyorum hal hal nedir acaba?Sorsam kendisine hal hal ne demek?Bana dönüp dermi ki;ÅŸuna bak,hal hal ın ne demek olduÄŸunu bilmiyor.O güne kadar hiç duymamıştım çünkü.Utana sıkıla,hal hal ne demekti acaba diye sordum.Hal hal dedi,genç kızların ayağına taktığı bir bilezik.Aksesuarı çok sevdiÄŸim için o an çok mutlu oldum.Piyano odasına geçtik.Kurtalan Ekspres Ahmet Güvenç ve Barış.Åžarkıyı söyledi Barış,”bir bakışı canlar yakar gülüşüne cihan deÄŸer,Nazo gelin ayağına takar Hal hal.”Åžarkıyı nasıl buldun diye sordu.Melodisi çok güzel,sözleri beni anlatıyor,içinde ismim geçiyor.Ve bu ÅŸarkıyı yapan isim Barış Manço.DeÄŸil Türkiye’de,Dünya da az kiÅŸiye nasip olacak bir ÅŸey.Åžarkıyı TRT’de söyledim,1981 yılıydı, bir gece de ÅŸarkı patladı.

Arzu Tekin:Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Åžoray’ın kız kardeÅŸisiniz aynı zamanda lütfen kendilerine saygı ve selamlarımızı iletin EreÄŸli Fm olarak.Sizin de çok fazla filmleriniz var aslında fakat siz hep müziÄŸi tercih ettiniz.

Nazan Şoray:Tabiki selamlarınızı iletirim.Evet filmlerim var ama ben iyi ki müziği tercih ettim diye düşünüyorum.Sinema da bir Şoray vardı zaten,benim müziği tercih ederek ayrı kulvarlarda olmamamız daha isabetli oldu bence.

Arzu Tekin:Sana merhaba dedim,hal hal ve yine sizin ÅŸarkınız “senin gözün karaysa benimki senden kara”çok güzel bir ÅŸarkıdır.

Nazan Åžoray:Åžimdi ben söyleyecektim.Harikasınız.Bu ÅŸarkının bestecisi çok önemli bir isim olan,Adnan Ergil’dir.Duygusal ÅŸarkılarla tanıdığımız bir isimdir ve tek hareketli ÅŸarkısıdır “gözüm kara”90 lı yıllarda hit olmuÅŸ bir ÅŸarkıdır.

Arzu Tekin:Nazan hanım bence kesinlikle bu şarkının yeni versiyonunu yapmalısınız diye düşünüyorum.

Nazan Åžoray:Bu ÅŸarkımı çok seviyorum.Yeni bir aranjeyle tekrar düneceÄŸim.Hep Türkiye’nin en baÅŸarılı ve profesyonel isimleriyle çalıştım ve yeni ÅŸarkılar okudum.Yine size bir ÅŸey daha söyliyeyim.Ben Hal halı iki sene önce,ÇaÄŸrı Telkıvıran’a aranje yaptırdım fakat cesaret edemiyorum çıkarmaya.

Arzu Tekin:Neden cesaret edemiyorsunuz?Nazan hanım,içinize sinmeyen bir şeyler mi var?

Nazan Şoray:Bir şey var,ama ne olduğunu bulamıyorum.Bir de Özcan Deniz haber göndermiş bana.Demiş ki,bizim hayalimizdeki dinlediğimiz Hal hal ı bozmasın.Biraz etkisinde kaldım sanırım.

Arzu Tekin:Hal hal şarkısı zaten bizim hafızalarımızda nostalji olarak yerini her zaman koruyacak diye düşünüyorum.En doğru karar ve zaman tabiki size ait Nazan hanım.Bence kesinlikle yepyeni versiyonu tekrar gelmeli.

Nazan Şoray:Günümüzde şarkıların ömrü çok kısa.Neredeyse iki ay kadar gibi.Bu da her yönden etkiliyor maalesef.Tanıtım ve lansman önceden daha kolaydı.Şimdi kolay gibi gözüküyor olabilir ama daha zor.Bizim dönemimizde çok zordu şarkıyı söylemek,sözleri hazır fakat stüdyo da müziğin üzerine kendimiz okurduk.Teknoloji kaynaklı şarkılar duyulsa da çok az şarkı tutuyor.Bir ara Halk müziği çok tuttu,seksenler de TSM ve arabesk çok tutuldu.Doksanlar pop müzik dönemiydi.Şimdiyse rap müzik öne çıktı.

Arzu Tekin:Nazan hanım Kdz EreÄŸli’ye daha önce geldiniz mi?

Nazan Şoray:Hayır hiç gelmedim.Fakat hep merak ederim.Yazlık bir yer değil mi ?

Arzu Tekin: Denizi,sahil bandı,taze balıkların bulunduÄŸu restaurantları ve meÅŸhur EreÄŸli pidesiyle görmeye deÄŸer bir ÅŸehirdir EreÄŸli.Sizi davet edelim EreÄŸli Fm olarak.Davetimiz her zaman geçerli.Sizi ağılamaktan mutluluk duyarız.Nazan hanım benim için çok keyifliydi sizinle sohbet etmek,onur duydum sizi EreÄŸli FM de Arzu’yla Devri Alem programında ağırlamaktan.

Nazan Åžoray:Neden olmasın.Peki,gelirsem sizi bulurum.Çok teÅŸekkür ederim ilginize güzel düşüncelerinize. Tüm EreÄŸli FM dinleyicilerine saÄŸlıklı ve güzel günler diliyorum.

Hayırlı ramazanlar ve iyi bayramlar.Teşekkürler.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo