12 o C Kdz. Ereğli

SONUÇ BİLDİRİSİ AÇIKLANDI!

“TTK’nın her hangi bir biriminin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz”

Ekonomi 6 yıl 6 ay 3 gün 8 saat 31 dakika önce 673

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ta, kısa adı TTK olan Türkiye Taşkörümü Kurumu’nun özelleştirilmesine ’asla’ izin verilmeyeceği bildirildi.
Genel Maden İşleri Sendikası’ndan (GMİS) yazılı açılmaya göre, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında olağanüstü olarak toplandı. GMİS Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda tüm yöneticiler hazır bulundu. Toplantı sonrasında açıklanan sonuç bildirisinde, şu görüşlere yer verildi:

Tek ses, tek yürek tüm dostları ve bölge halkını…
“Torba Yasa Tasarısının 58. maddesi; ’Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür İşletmeleri uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarını işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir’ diyor.

Özelleştirmeyi hızlandırmak için yapılan bu düzenleme, sahaları bölerek iş güvenliği ve sağlığını daha da riske sokacaktır. Devlet ruhsat sahibi iken elindeki sahaları yeterince denetleyememiş Soma, Ermenek, Karadon, Kozlu ve diğer maden faciaları meydana gelmiştir. Halen devletin ruhsat sahibi olduğu sahalarda bulunan kaçak ocaklarda insanlar ölmektedir. Ruhsatların devri, denetimleri daha da zorlaştıracak ve yeni iş cinayetlerinin önünü açacaktır.
Biz bunları anlatmaya ve bu düzenlemeye karşı çıkmaya her şart altında devam edeceğiz. TTK’nın her hangi bir biriminin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Maden işçileri tek ses, tek yürek tüm dostları ve bölge halkıyla birlikte işine, aşına, ülkesinin ve milletinin geleceğine sahip çıkacaktır.

Farklı eylemler hayata geçirilecek…
25 Ekim 2017 tarihinde saat 16.00’da Sendikamız Temsilciler Kurulu toplanacak. Tüm işyerlerimizde işçi arkadaşlarımıza bilgi verilecek. Sivil toplum örgütlerimize, meslek odalarına bilgi verilecek. Zonguldak-Bartın-Karabük kamuoyunu bilgilendirmek için çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’na geldiğinde farklı eylemler hayata geçirilecektir.”

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 22 saat 25 dakika önce YİNE GÜLÜÇ YİNE OLAY !
10 saat 55 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
7 gün 5 dakika önce "ÇOK PİŞMANIM " DEDİ !
6 gün 9 saat 57 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 3 saat 25 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
6 gün 23 saat 26 dakika önce SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ !
1 gün 6 saat 12 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 12 saat 7 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 5 saat 46 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
7 gün 20 saat 34 dakika önce MESLEĞE HEVESİ VARMIŞ !