Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SON FIRSAT OLABİLİR!..

SON FIRSAT OLABİLİR!..

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, düğün yapacak vatandaşın, altının gramının 110 liraya gerilemesi halinde dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Bu yıl için bu düşüşler son fırsat olabilir" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının ocak ayında yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu söyledi.

Altının, ocakta yatırımcısına yüzde 6,6 değer kazandırdığı bilgisini veren Memiş, "Bu durum şubat ayında da değişmedi. Geçen hafta altının onsu küresel piyasalarda bin 264 dolara yükselirken iç piyasalarda gram altın/TL kuru 118,96 liraya yükselmişti" dedi.

Daha önce 2016 yılının "altının yılı" olacağını söylediğini hatırlatan Memiş, şöyle konuştu:

"Altın fiyatlarının 119 lira sınırına kadar yükselmesi vatandaşta bir tedirginlik yaratmadı, ama şimdilik. Bugünlerde düğün sezonu olmadığı için vatandaşlar daha zarar hesabı yapmaya başlamadılar. Halbuki 3 ay önceki fiyatla bugünkü fiyatlar arasında düğün maliyetlerinde ciddi yükselişler var. Örneğin; düğün yapacak bir vatandaş altın alışverişi için kuyumcuya gittiğinde ortalama 30 bin liralık alışveriş yapıyor. 30 bin liralık alışverişten bugünkü zararları 5 bin 500 liradır. Yani altının gramı 100 lira iken 119 liraya kadar yükseldi."

"Düğün yapacaklar dikkatle izlemeli"

Memiş, altında düşüş eğiliminin başladığını belirterek, "Bugün 114,50 liradan işlem görüyor. Bu düşüş eğiliminin devam etmesini bekliyorum. İlk destek seviyesi 110 lira, devamında da 108 lira" dedi.

Altının piyasa oyuncuları için kısa vadeli yatırım aracı olmadığına işaret eden Memiş, şunları kaydetti:

"Oyuncular, maliyet yaptıktan sonra en az 6 ay beklerler. Bu da demek oluyor ki nisan, mayıs ayına kadar rahatız. Mayıs ayı ile birlikte düğün sezonu, nişan sezonu başlıyor. Altının gramının 110 liraya gerilemesi halinde düğün yapacakların dikkatle izlemelerini tavsiye ediyorum. Biraz daha gerilerse 108 lira desteği önemli. Bence bu yıl için bu düşüşler son fırsat olabilir. Düğünlerde çeyrek altın ya da bilezik hediye takacakların da bu fiyatları önemle takip etmeleri gerekiyor."

Memiş, 2016 yılı içinde altın fiyatlarında yükselişlerin devam etmesini beklediğini söyledi. İlk direnç seviyesinin 120 lira, devamında ise 125 bin lira olabileceğini belirten Memiş, altın fiyatlarını takip ederken dolar fiyatlarının da gözden kaçırılmaması gerektiğini vurguladı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo