Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SOMA ŞEHİTLERİ UNUTULMADI!.

SOMA ÅžEHÄ°TLERÄ° UNUTULMADI!.

Zonguldak’ta kömür işçileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ikinci yıldönümü nedeniyle yürüyüş gerçekleÅŸtirdi.  

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan grup, faciada hayatını kaybeden işçilerin isimlerini okuyarak Zonguldak Havzası Maden Åžehitleri Anıtı önüne kadar yürüdü. 

Maden işçileri adına Ä°smet HacıbektaÅŸoÄŸlu, yaptığı konuÅŸmada, Soma’daki faciada 301 maden işçisinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini söyledi.

Soma olmak üzere iÅŸ kazalarında ölenleri andıklarını ifade eden HacıbektaÅŸoÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Manisa’da görülen mahkeme iki yıldır sürmektedir. Tüm sorumluların gereken cezaya çarptırılmaması hayatını kaybeden işçilerin geride kalan aile ve yakınlarına yeni acılar çektirmektedir. Soma mahkeme sürecinin takipçisi olacağız. Bundan sonra yaÅŸanacak iÅŸ kazalarına sessiz kalmayacağız."

Bu arada Kilimli ilçesine baÄŸlı Gelik beldesindeki ruhsatsız iÅŸletilen kömür ocağında 14 Mayıs 2014’te meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Mehmet Aygün’ün (45) kızı Duygu Akkaya (25) da Soma faciasından bir gün sonra babasının öldüğünü belirtti.

Babasının ölümüyle ilgili Zonguldak 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın sonuçlandığını anlatan Akkaya, şöyle dedi:

"Benim iki kardeÅŸim var, okula gidiyorlar. Annem Ä°stanbul’da onları tek başına okutuyor. Babamın maaşını bile baÄŸlamadılar. Annem orada 800 lira kira veriyor. Hasta haliyle çalışıyor. Kimse bizim sesimizi duymadı. Ben babamın hakkını istiyorum. Soma faciasında yaÅŸamını yitiren işçileri hakkını aldı ama benim babam almadı hakkını."

- "Madenci eşleri susmasın"

Mehmet Aygün’ün eÅŸi Bayhan Aygün (45) de maÄŸdur olduklarını savunarak, ÅŸunları dile getirdi:

"Benim hakkımı savunan olmadı. Benim eÅŸim insan deÄŸil mi? Bizim hakkımızı savunan yok mu? Beni koruyacak bir eÅŸim bile yok. Hasta halimle çalışıyorum. Ameliyat geçirdim. Ä°yileÅŸmeden para kazanmak için temizlik yapmaya gittim. Madenci eÅŸleri susmasın. Hep birlik olalım. Benim gibi sessiz kalmasınlar. Ä°stanbul’dan buraya eÅŸimin mevlidini yapmaya geldim. EÅŸimin öldüğü ocağın sahibi olduÄŸu öne sürülen Rafet Dilli 3 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Bunlar cezayı beÄŸenmemiÅŸler itiraz etmiÅŸler. Bu hak mıdır?."

GözyaÅŸlarına hakim olamayan anne ve kızını çevredekiler sakinleÅŸtirdi. 

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine baÄŸlı Gelik beldesindeki ruhsatsız iÅŸletilen kömür ocağında 14 Mayıs 2014’te meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Mehmet Aygün’ün (45) cenazesi, 7 saat sonra madenden çıkarılmıştı.

Aygün’ün göçükte yaÅŸamını yitirmesinde sorumluluÄŸu bulunduÄŸu ileri sürülen sanık Rafet Dilli, tutuksuz yargılanmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo