Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sokak Kedileri İçin Kartondan Ev Yaptı

Sokak Kedileri İçin Kartondan Ev Yaptı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde kar yağışında sokak hayvanlarının soğuktan zarar görmemesi için harekete geçen bir ilkokul öğrencisi oturduğu sitenin apartmanının bahçesine koymak için karton kutulardan ’kedi evi’ yaptı.

Alaplı Merkez İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Ülkü Karaman Televizyonda izlediği sokak hayvanlarının kış aylarındaki yaşadıkları yaşam zorlukları ile ilgili bir haberden etkilendi. Öğretmen anne ve babasına kediler için bir şeyler yapmak istediğini belirten Karaman, bulduğu koli ve kartonları değerlendirerek kediler için bir ev yaptı. Sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi için kedi evinin içini köpük ve strafor ile kaplayan Karaman, yaklaşık 2 saat gibi kısa sürede iki adet kedi evi yaptı.

Sokak hayvanlarının kışın çok zor bir yaşam sürdüğünü belirten Karaman, “ Televizyon da sokak hayvanlarının özellikle kışın karlı ve soğuk havalarda çok zor bir yaşam sürdüğünü izledim. Bu açıkçası beni çok üzdü. Bende onlar için ne yapabilirim diye düşündüm.  Hemen aklıma onlara kedi evi yapmak fikri geldi. Evde bulunan koli ve karton kutuları değerlendirerek onlara bir kedi evi hazırladım. Kedi evinin içine su ve yiyecekler koydum. Apartmanın bahçesine koyarak onların karnını doyurarak üşümemelerini sağlayacağım. Onlarda bizim gibi bir canlı onların  üşümesini istemiyorum” dedi. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo