Sağlık 9 yıl 14 gün 12 saat 2 dakika önce 1105
KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tekinbaş, soğuk hava şartları nedeniyle aşırı ve sıcak tüketilen çayın, zamanla yemek borusu kanserine neden olabileceği söyledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş, soğuk hava şartları nedeniyle aşırı ve sıcak tüketilen çayın, yemek borusunun mukozasını bozarak, zaman içerisinde kansere neden olabileceğini bildirdi.
Tekinbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında yemek borusu kanseri olarak bilinen "özofagus" kanserinin yemek borusunda meydana gelen ve hızla yayılan bir hastalık olduğunu söyledi.
Özofagus kanserinin en önemli belirtisinin yutma güçlüğü olduğunu dile getiren Tekinbaş, "Özofagus kanserinin diğer kanser türlerinden çok önemli bir farkı vardır. En önemli belirtisi yutma güçlüğüdür ve insanlar artık tükürüğünü bile yutamaz hale geliyor. Bu durum, hastaları sıkıntıya sokuyor" ifadelerini kullandı.