Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SİZE, MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ…

SİZE, MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ…

19 Eylül Gaziler Günü Zonguldak ili Ereğli ilçesinde anma programı gerçekleştirildi.


“Kahramanlık Günü” olarak da kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü anması, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Anıt’a çelenkler sunuldu, saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi.
Cumhuriyet Orta Okulu öğrencisi Fatma Akkaya’nın “Gaziler” ÅŸirinin okumasının ardından konuÅŸan Türkiye Muharip Gaziler DerneÄŸi Åžube BaÅŸkanı Temel Åžahin, “kahraman gazilerimize bu onurlu gün kutlu olsun” dedi. ÅžehitliÄŸi göze alamayanların gazi olamayacağını ifade eden Åžahin, ÅŸunları söyledi:
ONUR ABÄ°DESÄ°LER
“Gazi unvanı kolayca alınabilecek bin unvan deÄŸildir. Gazi, savaşı süngünün ucunda, merminin vızıltısında bombanın dehÅŸetinde sürdürürken; ÅŸehit düşen arkadaşını gören, yaralı arkadaşını omzunda taşıyandır. Gazi ulusal deÄŸerdir. Türk tarihinde ÅŸehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk bu onura kavuÅŸmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaÅŸları ve kutsal deÄŸerleri için savaşır. Türk milleti bunun en güzel örneÄŸini Atatürk'ün önderliÄŸinde verilen KurtuluÅŸ Savaşı'nda yaÅŸamıştır; ‘ya istiklal ya ölüm’ demiÅŸtir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Destanlar yazdıran, çaÄŸ açıp çaÄŸ kapatan ÅŸehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdirler.”
Resmi törenin bitiminde ise Anıt arkasında bulunan Åžehitler Anıtı’na çiçekler bırakıldı.
Åžehit yakınları ile gaziler ve EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu’nun katıldığı törende protokol üyeleri, siyasiler, asker, öğrenci ve vatandaÅŸlar hazırda bulundu.  

-HATIRLATMA-
Türk Ulusu için, “ÅŸehitler nurlanmış” ve “gaziler onurlanmış” kiÅŸiler demektir. Bunların en başında da BaÅŸkomutan, Gazi, MareÅŸal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir.
19 Eylül Günü, Atatürk’e 1921 yılında MareÅŸallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiÄŸi gündür ve yurdumuzda her yıl 19 Eylül “Gaziler Günü” resmi olarak kutlanmaktadır. 19 Eylül Gaziler Günü diÄŸer bir deyimle “Kahramanlık Günü” olarak da kutlanmaktadır.   

 

SİZE, MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ…

19 Eylül Gaziler Günü Zonguldak ili Ereğli ilçesinde anma programı gerçekleştirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo