Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Siyasi görüş ne olursa olsun!.

Siyasi görüş ne olursa olsun!.

Memur-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Hacı Bayram Tonbul, "Siyasi görüşü ne olursa olsun, felsefi düşüncesi, mezhebi düşüncesi ne olursa olsun, ’Türkiye’nin ilerlemesi ve kalkınması için ben de varım’ diyenlerin 16 Nisan’da tercihini ’Evet’ kullanması lazım." dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda "Memur-Sen’e davet, tercihimiz evet" konulu konferansta konuÅŸan Tonbul, vesayetçilerin eski iktidar günleri için çaba sarf ettiklerini, "Yeter söz milletin" diyen Menderes’i, gençleri suçsuz yere astıkları 12 Eylül günlerini özlediklerini söyledi.Vesayetçilere karşı geçmiÅŸte olduÄŸu gibi ÅŸimdi de daha azimli bir mücadele vereceklerini ifade eden Tonbul, şöyle konuÅŸtu:"Uyanık olacağız. Vesayet sistemi çok sinsidir. Algı oyunlarıyla milleti yönlendirmek istiyorlar. SuskunluÄŸu, silah olarak kullanıyorlar. Menderes’i asanlardan bahsettim ya az önce, neden astılar biliyor musunuz? Emperyalistlere karşı bir alternatif oluÅŸturmak istediÄŸi için. Rahmetli Menderes, ne zaman ki Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler BirliÄŸi ile anlaÅŸma zemini hazırladı, o zaman idam hükmü verildi. Güya emperyalizme karşıymışlar. Solcu gençler sokaklara dökülmüş. Hangi güç onları yönlendirdi? Darbeye nasıl gelindi? Darbelerin anası 27 Mayıs’tan bu yana NATO gladyosu bu ülkede etkindir. Vesayet iÅŸte budur. Bugün hayır diyenler neye hayır dediklerinin farkında bile deÄŸiller bu yüzden. Biz gladyoyu yerle bir edecek, bağımsız iradeyi kayıt altına alacak sisteme ’evet’ diyoruz."Tonbul, 2010 anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi referandumunda, memur sendikalarına toplu sözleÅŸme hakkı verilmesine karşın grev hakkı verilmediÄŸi için "Yetmez ama evet" dediklerini anımsatarak, anayasanın toptan deÄŸiÅŸmesini istediklerini dile getirdi.

Mevcut anayasanın, militaristlerin yaptığı bir anayasa olduğunu dile getiren Tonbul, şunları kaydetti:

"1961’i, 1980 ihtilalini, 28 Åžubat’ı eleÅŸtirenler, anayasayı deÄŸiÅŸtirmeye geldiklerinde durur. Bu anayasada ne varsa, deÄŸiÅŸmiyor. Fransa’da anayasa 15 defa deÄŸiÅŸiyor kıyamet kopmuyor da, Türkiye’de millet bir defa deÄŸiÅŸtirse kıyamet mi kopar? Bunun içerisinde halen 80 ihtilalinin kırıntıları var. Ä°nÅŸallah 16 Nisan’dan sonra bu ’yetmez’imizi de dile getirip, bunun komple deÄŸiÅŸmesini isteyeceÄŸiz çünkü biz çok çektik. Bizim bir davamız var ama bizimle davaları olanlar da var. Ãœniversite önlerindeki kız çocuklarımızı, kep giyme töreninde kepi giydirilmediÄŸi gibi aÄŸzı kapatılıp dışarıya atıldığını düşünün."

Tonbul, siyasi görüşü ne olursa olsun, felsefi düşüncesi, mezhebi düşüncesi ne olursa olsun, "Türkiye’nin ilerlemesi ve kalkınması için ben de varım" diyenlerin 16 Nisan’da tercihini "Evet" yönünde kullanması gerektiÄŸini söyledi.Konferansa, Bayındır Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Soner Can TufanoÄŸlu, AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun, sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo