14 o C Kdz. Ereğli

SİVİL KIYAFETLE DENETİM !.

İlçe Kaymakamı Çorumluoğlu," Böyle giderse açılan iş yerleri yeniden kapanır" dedi.

Gündem 3 yıl 1 ay 28 gün 21 saat 50 dakika önce 6893

Haberi Paylaşın

Ereğli FM’de yayınlanan “Fikri Kapan ile Burada Konuşalım” programının canlı yayının konuğu olan Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Normalleşme süreci ve Ereğli” konulu söyleşide önemli açıklamalar yaptı.

Bir dönem günlük 350 vakaları gören ve yoğun bakım doluluk seviyesine ulaşan Ereğli’de, geriden kalan aylara oranla daha iyi bir noktaya gelinmiş olunsa da, Korona Virüsün sabahtan akşama bütün değerleri değiştirdiğine dikkati çeken Çorumluoğlu, “20 gün önce Ereğli’de günde 0 vaka gördük. Son 3 gündür ise ilçedeki vaka artışı Zonguldak Merkezinden daha fazla. Zonguldak’daki mutand vakalarının çoğunluğu da Ereğli’de. Servisler ve yoğun bakım sayılarımız yeniden arttı.” dedi.

SİVİL KIYAFETLE DENETİM !.

Normale dönüş sürecinin ardından dün akşam saatlerinde Ereğli’de sivil kıyafetle denetim yaptığını belirten Çorumluoğlu, gördüğü tablonun kendisini üzdüğünü söyledi. Çorumluoğlu, “Yüzde 50 kapasite ile çalışacak restoranlara baktım, yine dip dibe masalar var. Ders almamışız, üzüldüm. “dedi.

BÖYLE GİDERSE YENİDEN KAPANIR

Denetimleri sırasında gördüğü manzaraya ilişkin “1 müşteri fazla alacağım diye işi başa döndürmeye kimsenin hakkı yok” değerlendirmesi de yapan Çorumluoğlu “Bir insanın aç gözlülüğü bütün şehre zarar verecek. 1 senedir kazanamadığınız parayı, bir haftada kazanamazsınız. Dün bir işyerine girdim, iş yeri sahibinin maskesi yok.Masalar dip dibe. Böyle gidersek açılan işyerleri tekrar kapanır. Rahatlayan şehirler de 15 gün sonra sıkıntı yaşanabilir. İnşallah 15 gün sonra bu tabloyu tersine çevirelim ama böyle gidersek bunu yapamayız.” şeklinde konuştu.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 1 saat önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 16 saat 12 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 23 saat 13 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 20 saat 17 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 19 saat 51 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 17 saat 30 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 14 saat 6 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 34 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 18 saat 41 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 22 saat 7 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI