13 o C Kdz. Ereğli

ŞİŞELERİ TOPLUYOR, BOYUYOR… SONRA ONLARI BAKIN NE İÇİN SATIYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 1 ay 29 gün 19 saat 12 dakika önce 769

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de 71 yaşındaki emekli Öğretmen Nezihe Turan, geri dönüştürdüğü cam şişeleri ‘Aborjin’ yöntemi ile boyayarak sattığını, gelirini ise lösemili kişilere aktardığını bildirdi.
Turan, bir konser etkinliğinde renkli şişelerin satışını yaptığı sırada Ereğli FM’e açıklamasında, lösemili bir çoğun haberini gördükten sonra o ve onun gibilere yandım etmek istediğini söyledi. Yaklaşık bir ay süresince geri dönüştürmek için topladığı cam şişeleri özel bir teknik ile boyadığını anlatan Turan, şöyle dedi:
“Şişelere, anlamlı bir iş için can vermek istedim. Bunu, lösemili çocuklar yararına yaptım. Buradan elde edilen gelirin tamamı onlara verilecek. Su ve gazoz şişelerini atmayarak biriktirdim. Onları gece saatlerine kadar boyayarak can verdim. Burada ise satarak hem geri dönüşüme dikkat çekiyorum hem de gelirini hayırlı bir iş için kullanıyorum.
3 hafta için 21 adet şişe boyayabildim. Bu gecemi ve gündüzümü aldı. Biraz zahmetli bir işlem, Avusturyalıların kullandığı ‘Aborjin’ boyama şekli uygulanıyor. Ahşap boyalı kullandım. Daha öncede boyadığım şişeler var ancak ilk kez satışını yapıyorum. 4 Şubat’ta bir gazetede lösemi hasta bir çocuğu gördüm. Haberde ‘yardım çağrısı’ yapılıyordu. Bende can verdiğim şişeleri satarak, satış gelirinin tamamını bu insanlara kullanmak için böyle bir şey yaptım.”
Nezihe Turan ayrıca, eserlerden satın almak isteyenlerin sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “Nezeh Turan” sayfasından kendisine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

ŞİŞELERİ TOPLUYOR, BOYUYOR… SONRA ONLARI BAKIN NE İÇİN SATIYOR…

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 22 saat 32 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 13 saat 44 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 20 saat 45 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 17 saat 49 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 17 saat 23 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 11 saat 38 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 22 saat 6 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 16 saat 13 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
17 saat 12 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 19 saat 39 dakika önce KAZA ; 2 YARALI