Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SINAVDA EHLİYET KRİZİ !.

SINAVDA EHLİYET KRİZİ !.

Zonguldak`ta sınava ehliyetini göstererek girmek isteyen aday içeri alınmadı.


Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Kimlik yerine ehliyetle sınava gelen aday sınava alınmadı.

Zonguldak’ta il genelinde 36 okulda 9 bin 964 öğrenci bin 238 görevli gözetiminde sınava girdi. Sabah erken saatlerde belirlenen okullara gelerek ter döktü. Adaylar sabahın erken saatlerinde belirlenen okullarda sınava girmek için yarıştı. Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında okullarda bulunan görevliler tarafından sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde öğrencilere maske verilip dezenfektan edilerek salona alındı. Sınav süresince öğrencilere refakat eden aileleri ise okul bahçesinde bekleyerek sınav heyecanını çocukları ile birlikte yaşadı.

Kimlik yerine ehliyetle sınava gelen aday sınava alınmamasına tepki göstererek, "Böyle bir şey olamaz, kimliğe bakmaya gittim ama bulamadım. Sınava geldiğimde 10 dakika vardı. Büyüklüğünü gösterselerdi beni ehliyetle sınava alırlardı. Ben bu ehliyeti emniyetten aldım burada güvenlik için yapıyorlar ben daha ne diyeyim. Yapacak bir şey yok sinirlerim bozuldu” şeklinde konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
şaşkın1
üzgün1
hayran0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ersin Ereğli

28 Haziran 2020 - 10:34

Kimliğinin olmaması öğrencinin sorumsuzluğu. Yanında ehliyeti ve sınav belgesi olması yeterli olması lazım. Bir öğrencinin geleceği ile anama dediğinde görevlerini çok iyi yapıyorlar

Yorum Yazın

Canlı Radyo