kapalı 14 o C Kdz. Ereğli

Simülasyon Laboratuvarı Hizmete Girdi

- BEÜ’de bilgisayar destekli simülasyon laboratuvarı hizmete girdi

Simülasyon Laboratuvarı Hizmete Girdi

Sağlık 7 yıl 11 ay 9 gün 1 saat 6 dakika önce 1310

Haberi Paylaşın

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde sağlık bakım hizmeti verecek olan öğrencilerin uygulama eğitimlerinde kullanılmak üzere simülayon teknolojisi laboratuvarı hizmete girdi.


Laboratuvar , lisans ve lisansüstü programlarda okuyan öğrencilerin uygulamalı derslerinde, acil ve yoğun bakım hastasının tedavi ve bakımına ilişin sertifikasyon programlarında, sağlık personelinin oryantasyon eğitimlerinde kullanılacak. Yeni hizmete alınan simülayon teknolojisi laboratuvarı ile ilgili bir açıklamada bulunan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
“Üniversitemizde kurduğumuz yeni laboratuvarlar ve laboratuvarlara sağladığımız altyapı destekleriyle sağlık alanında Batı Karadeniz Bölgesi’nin sağlık üssü konumuna geldik. Bilgisayar destekli simülasyon sistemi ile laboratuvarımızda gerçeğe uygun olarak tasarlanmış simüle yoğun bakım ünitesi kurduk. Bilgisayar destekli simülatör, hastanelerimize kalp krizi, solunum yetmezliği, kanama ve travma nedeniyle acil birime başvuran veya yoğun bakım ünitesine kabul edilen hastaların var olan sorunlarını birebir yansıtan senaryolar ile öğrencilerin, sağlık çalışanlarının ve sertifika programına katılan kursiyerlerin hasta üzerinde tedavisini herhangi bir risk almadan gerçeğine uygun bir şekilde tedavi uygulayabiliyor. Günümüzde en üstün özelliklere sahip, bu özelliği ile gerçeğe en uygun olan ve Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde oluşturulan simülasyon laboratuarı, bölgemizde tek, ülkemizde ise sadece birkaç üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Bu bağlamda hizmete giren bilgisayar destekli simülasyon laboratuarı; bölgemizde yer alan öğrencilerin, sağlık çalışanlarının ve sağlık eğitimi almak isteyen bireylerin eğitimine önemli kakı sağlayacağı gibi açılacak kurslar ve yapılacak programlar ile ülkemiz hastanelerinde yer alan sağlık çalışanlarının eğitimine de önemli katkı sağlayacaktır. Sağlık bakım hizmeti verecek öğrencilerimizin, sağlık personelinin ve sağlık eğitimi alacak bireylerin eğitiminde son teknoloji ile donatılmış en büyük ölçekli temel mesleki beceri laboratuvarlarımızın yanı sıra bilgisayar destekli simülatörle gerçeğe uygun yoğun bakım ünitesinin oluşturulduğu simülasyon laboratuvarının üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum."

EN ÇOK OKUNAN

img 2 gün 19 saat 32 dakika önce DEVREK YOL AYRIMINDA FECİ KAZA !
img 1 gün 16 saat 2 dakika önce KAAN YILDIRIM KAZA GEÇİRDİ !
1 gün 7 saat 36 dakika önce GÜNÜN EN GÜZEL HABERİ DUBAİ'DEN GELDİ !
6 gün 1 saat 23 dakika önce EREĞLİ ÖREN KAVŞAĞINDA KAZA
7 gün 1 dakika önce 8 KİŞİ GÖZALTINDA !
1 gün 23 saat 33 dakika önce KAYALIKLARA DÜŞTÜ !
6 gün 1 saat 52 dakika önce TUVALET ÜCRETİNE % 50 ZAM !
3 gün 6 saat 36 dakika önce MOTOSİKLET YAYALARA ÇARPTI ; 3 YARALI
2 gün 5 saat 39 dakika önce EREĞLİ VE ZONGULDAK'TA HİSSETTİ !
4 gün 21 saat 15 dakika önce ÇORUM'DA ORHAN YÜKSEL ŞOV : 1-4