22 o C Kdz. Ereğli

ŞİMDİ UYANDILAR !

Ereğli`de yeni eğitim öğretim dönemi yine sancılı başlıyor.

Gündem 2 yıl 15 gün 3 saat 3 dakika önce 6465

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) binası için yıkım kararının yeni eğitim dönemine günler kala alınması tartışmalara neden oldu.Okul yönetimi gün içinde velilere "Okulumuzda özellikle atölyelerde malzemeleriniz varsa, Perşembe gününe kadar alın.Taşınma ile ilgili billendirme ivedilikle yapılacaktır." mesajı attı.

Edinilen bilgilere göre, Yetkililerin, bu okuldaki öğrencileri ‘geçici olarak’ İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne ( yerleştirmek istemesinin, İHL tarafından ise “kızlı-erkekli öğrencinin aynı yerde olacağı iddiasıyla” kabul görmediği ileri sürüldü.

Bunun üzerine ikinci bir arayışa giren yetkililerinde tercihlerini Mehmet- Kadri Yılmaz Lisesi binasında yöneltmesine neden oldu.

SAAT 21.00’DE ÇIKIŞ!!!

Ancak, söz konusu okulun normal eğitiminin 14.00’de tamamlanması ve KEAL öğrencilerinin de saat 20.30’da aynı okulda girecekleri dersin saat 21.00’de bitecek olması velilerin endişesini daha da büyüttü.

Veliler bir yandan, çocuklarının gece saatlerine kadar okulda kalacak olmalarının endişesini yaşarken, diğer yandan ise okulların açılıyor olması ile birlikte öğrenci servislerinin de kapasitelerini doldurmalarının bir başka sorun teşkil ettiğini dile getiriyorlar.

HENÜZ İHALE YAPILMADI!

Diğer yandan, yıkımına karar verilen diğer okullarda da eğitim sorunun nasıl giderileceği merak ediliyor.

Öte yandan, söz konusu okul binalarının yıkımına ilişkin gerçekleştirilecek ihalelere yönelik de bir açıklama bulunmuyor.

Henüz ortada ihale süreci bulunmazken ve ‘ihtimalen’ ihale ve benzeri çalışmaların Mart 2023’de başlayacağı tahmin edilirken, yaşanan belirsizliğe rağmen okulların zorda bırakılması da bir bayka tepkiye neden oluyor.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 18 saat 9 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
1 gün 3 saat 42 dakika önce O ANLAR SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
4 gün 22 saat 31 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
5 gün 13 saat 27 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
3 gün 17 saat 42 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
1 gün 20 saat 8 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
15 saat 19 dakika önce EREĞLİ'DE KAZA ; 9 YARALI
1 gün 15 saat 20 dakika önce ELMATEPE KARIŞTI, İŞTE İLK BİLGİLER
3 gün 20 saat 30 dakika önce BAĞLANTI YOLU YAPILIYOR !