Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞİMDİ UYANDILAR !

ŞİMDİ UYANDILAR !

Ereğli`de yeni eğitim öğretim dönemi yine sancılı başlıyor.


Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) binası için yıkım kararının yeni eğitim dönemine günler kala alınması tartışmalara neden oldu.Okul yönetimi gün içinde velilere "Okulumuzda özellikle atölyelerde malzemeleriniz varsa, Perşembe gününe kadar alın.Taşınma ile ilgili billendirme ivedilikle yapılacaktır." mesajı attı.

Edinilen bilgilere göre, Yetkililerin, bu okuldaki öğrencileri ‘geçici olarak’ Ä°mam Hatip Anadolu Lisesi’ne ( yerleÅŸtirmek istemesinin, Ä°HL tarafından ise “kızlı-erkekli öğrencinin aynı yerde olacağı iddiasıyla” kabul görmediÄŸi ileri sürüldü.

Bunun üzerine ikinci bir arayışa giren yetkililerinde  tercihlerini Mehmet- Kadri Yılmaz Lisesi binasında yöneltmesine neden oldu.

SAAT 21.00’DE ÇIKIÅž!!!

Ancak, söz konusu okulun normal eÄŸitiminin 14.00’de tamamlanması ve KEAL öğrencilerinin de saat 20.30’da aynı okulda girecekleri dersin saat 21.00’de bitecek olması velilerin endiÅŸesini daha da büyüttü.

Veliler bir yandan, çocuklarının gece saatlerine kadar okulda kalacak olmalarının endişesini yaşarken, diğer yandan ise okulların açılıyor olması ile birlikte öğrenci servislerinin de kapasitelerini doldurmalarının bir başka sorun teşkil ettiğini dile getiriyorlar.

HENÃœZ Ä°HALE YAPILMADI!

Diğer yandan, yıkımına karar verilen diğer okullarda da eğitim sorunun nasıl giderileceği merak ediliyor.

Öte yandan, söz konusu okul binalarının yıkımına ilişkin gerçekleştirilecek ihalelere yönelik de bir açıklama bulunmuyor.

Henüz ortada ihale süreci bulunmazken ve ‘ihtimalen’ ihale ve benzeri çalışmaların Mart 2023’de baÅŸlayacağı tahmin edilirken, yaÅŸanan belirsizliÄŸe raÄŸmen okulların zorda bırakılması da bir bayka tepkiye neden oluyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın7
gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ali Ersoy

08 Eylül 2022 - 19:47

Milli Eğitim bunu 2 yıldır biliyormuş panzeri zamanında niye yapılmadı bu işler gerçi bu idarecilerle hızlı yol almışlar merak ediyorum ne zaman ihlale edilecek ihaleyi kim veya kimler alacak kimler nemanalacak kimler vurgun yapacak keal yöneticisi başka işlerle uğraşmayı bırakıp ne zaman okulunda ilgilenecek milli eğitim ne önlem alacak taşımalı çocuklar ne olacak acaba bunları önemsiyorlarmı acaba

Hasan Toprak

07 Eylül 2022 - 06:34

Sadece bu eğitim daha doğrusu eğitimsizlik yüzünden iktidara oy vermeyeceğim artık. Bu kadarı da artık yeter cinsinden.

Murat Turan

06 Eylül 2022 - 18:39

Liselerde köylerden gelen yüzlerce öğrenci var. Bunların ikili öğretimle geç saatlere kalıp köy yollarında ulaşım sağlanması, en az deprem kadar tehlikelidir. Kışın kaza görüntüleri göstermesin Rabbim. ilgililerin kararı geri çekmesini umuyoruz. Daha ihaleler bile alınmamış. Haziran-Eylül arası çalışmalar yapılmalıdır.

Kerem Aktürk

06 Eylül 2022 - 15:09

ihale süreci.beklenerek 2023 yazında güclendirmelerin yapılması en mantıklı olanı. Liselerde ikili öğretim mümkün değil. Sadece keal de degil 7 tane okul var. Bölgemiz birinci derece deprem bölgesi değil ve bu binaların acilen çıkılacak kadar da kötü olduğunu sanmıyorum.

Alim sez

06 Eylül 2022 - 12:47

Hükümet eğitim sistemini yönetemediğini yine gözler önüne serdi nedir bu karmaşık sistem anlamış değilim ormanlı ilk öğretim okulu da okulların açılmasına 2-3 gün kala aynı manzaraya muzdarip çocukları hangi okullara dağıtacaklar belli değil yazık gerçekten yazık

Yorum Yazın

Canlı Radyo