Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SIKINTILAR YAŞANACAK !

SIKINTILAR YAÅžANACAK !

Uzun Mehmet`i anma ve kömür gününde işçi açıklarına dikkat çekti.


8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömür Günü’nde, kömürü bulan Uzun Mehmet ve tüm maden ÅŸehitleri Kestaneci Mahallesi'nde bulunan Uzun Mehmet Anıtı’nda düzenlenen törende anıldı. Burada ezber bozan açıklamalarda bulunan Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, ‘TTK’ya yeni işçi alınmalı’ çaÄŸrısında bulundu. Maden ÅŸehitleriyle ilgili kanunda eksiklikler bulunduÄŸunu açıklayan BaÅŸkan Posbıyık, “Her sene Uzun Mehmet’i anma gününde aynı ÅŸeyleri dinliyoruz. Artık bunun üzerine koymamız lazım. Sendika deyince benim aklıma eylem geliyor. TTK’ya yeni işçiler alınmazı lazım. Alınmazsa yeraltında sıkıntılar yaÅŸanacak” dedi.

Kdz. EreÄŸli’de Kestaneci Mahallesi’nde bulunan Uzun Mehmet Anıtı’nda taÅŸkömürünün bulunuÅŸunun 194. yıldönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve sendika yöneticileri, TTK Genel Müdür Yardımcısı ve diğer TTK yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Protokol üyelerinin anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

POSBIYIK: YENİ İŞÇİ ALINMAZSA YERALTINDA SIKINTILAR YAŞANIR

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, burada yaptığı ezber bozan konuÅŸmasında her sene Uzun Mehmet’i anma günlerinde yapılan açıklamaların üzerine koymak gerektiÄŸini belirterek ‘TTK’Ya yeni işçi alınmalı’ çaÄŸrısında bulundu.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Bugün burada her sene anlatılan olayları yine dinledik. Uzun Mehmet’in kömürü nasıl bulduÄŸunu bir kez daha duyduk. Ama tabiî ki bunların geliÅŸmesi lazım. Hiçbir geliÅŸme olmadı mı? Oldu! Mesela; bir tarih meselesinden dolayı kanunda yer alamayan Bartın-Amasra ve bölgemizin bir çok yerinde yaÅŸayan ÅŸehitlerimize yeni hakları verildi. Burada Çetin YiÄŸit ve Gmis’in çabaları unutulamaz.

Biz yeni haberler bekliyoruz. GeçmiÅŸteki olayları aÅŸağı yukarı her törende dinliyoruz ve zaten biliyoruz ama yeni geliÅŸmeler bekliyoruz. Mesela Ä°sa beyin dediÄŸi gibi 2 bin işçi alınacak. Buda bizim için çok önemli. GeçmiÅŸteki baÅŸarıların daha da iyi sürdürülebilmesi için Zonguldak’ta, EreÄŸli’de maden konusunda yeni geliÅŸmelere ihtiyaç var. Bu geliÅŸmeler de sadece anlatmakla olmuyor. Gerekli olduÄŸu yerde demokratik kurallar içerisinde eylemler yapmakla olur. Sendika deyince benim aklıma bu geliyor. Dolayısıyla topyekun bir çalışmaya girmemiz lazım. Madencilerimizin ifade ettiÄŸine göre eÄŸer yeterli işçiyi almazsak teknik emniyet konularında çok büyük sıkıntılar olduÄŸunu içeride kazaların artacağını belirtiyorlar. TTK’ya işçi alınması lazım, bunun anlatılması lazım. Bunun içinde protokolü, madencileri, sendikası, AmelebirliÄŸi hepsi bir araya gelmesi lazım.

-10-20 SENEDÄ°R AYNI ÅžEYLERÄ° DÄ°NLÄ°YORUZ-

EÄŸer her sene burada kömür nasıl bulunmuÅŸ diye tekrar tekrar anlatırsak, tekrar tekrar ‘Uzun Mehmet kömürü buldu, 5 bin kuruÅŸ para aldı, onu kıskananlar öldürdü’ bir tekerleme yaparsak ileriye gidemeyiz. Onun üzerine gitmemiz lazım. 2 geliÅŸmeyi saptıyorum. Bir; kanunda deÄŸiÅŸiklik yaparak hak eden madencileri ÅŸehitlik haklarının verilmesinde emeÄŸi geçen Çetin YiÄŸit, Gmis ve deÄŸerli bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.  2 bin işçi alınıyor, buna da şükranlarımızı sunuyoruz. Ama bu yeterli deÄŸil. Yerin altında 1,5 milyar ton kömür madeni, rezerv bulunduÄŸunu bizde biliyoruz. 10-20 seneden beri dinliyoruz bunları. Bunları söyleyebilmek kabiliyet deÄŸil, bunu çıkarabilmek için hep beraber birlik içerisinde harekete girerek yeni işçi alınması lazım. Türkiye’yi enerji bakımından sırtında taşımış bir Zonguldak ve EreÄŸli, ÅŸimdi ekonomik yönden yerlerde sürünen bir Zonguldak-EreÄŸli ve Kestaneci Mahallesi. 

Bu duygularla Uzun Mehmet’i, maden ÅŸehitlerini, vatan ÅŸehitlerini bütün kalbimle, saygıyla, minnetle, şükranla anıyorum.”

SIKINTILAR YAÅžANACAK !

Uzun Mehmet`i anma ve kömür gününde işçi açıklarına dikkat çekti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo