Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sgk’Nın Anlaşmalı Boşanma Mücadelesi

Sgk’Nın AnlaÅŸmalı BoÅŸanma Mücadelesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Çiğdem Acar, son 7 yılda, ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için anlaşmalı boşandığı eşiyle yaşamaya devam ettiği belirlenen 4 bin kadının maaşının kesildiğini söyledi.

Acar, düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ã¶len anne ya da babalarının emekli maaÅŸlarını alan kadınların eÅŸleriyle yaÅŸayıp yaÅŸamadıklarına yönelik denetimlerin yanı sıra ihbarları deÄŸerlendirerek inceleme yaptıklarını anlattı.

Gelen ihbarların doğruluğunun tespit çalışmalarının devam ettiğini ve ceza kesmekten çok bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"Kurumumuza, 2008-2015 yılları arasında 13 bin 690 anlaÅŸmalı boÅŸanma ihbarı yapıldı. Son 7 yılda, ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için anlaÅŸmalı boÅŸandığı eÅŸiyle yaÅŸamaya devam ettiÄŸi belirlenen 4 bin kadının maaşı kesildi. Bekleyen ihbar ve ÅŸikayet sayısı da 1 bin 150’dir. Tespitlerin yanı sıra gelen ihbarları deÄŸerlendiren kontrol memurlarımız ilgili kiÅŸileri takibe aldı. Her geçen ay bu rakamı daha da aÅŸağıya çekmeyi hedefliyoruz. Bu bizim için büyük bir baÅŸarıdır diye düşünüyorum. Hızlı bir ÅŸekilde denetimlerimiz sürüyor. Bu rakamı eritmeye çalışacağız. Bizim amacımız, anlaÅŸmalı boÅŸanma konusunda denetim yapmak deÄŸil. Halkımızın göreceÄŸi zararı fark ettirerek bunun önünü almak. Ä°nsanları bu yola sevk etmemek. Yoksa amacımız, vatandaşımıza ceza kesmek ya da geriye dönük maaÅŸlarını almak deÄŸil. Bunun nasıl önüne geçilebilir, bunun çabasındayız. Bu tarz anlaÅŸmalı boÅŸanmaların tespitine yönelik kaymakamlıklara, jandarmaya, emniyet müdürlüklerine yazı gönderdik."

Zonguldak nüfusunun yüzde 97.73’ü sosyal güvenlik kapsamında olduÄŸuna dikkati çeken ÇiÄŸdem Acar, "Ä°l nüfusumuzun yüzde 2.27’si sosyal güvenlik kapsamı dışındadır. Ä°l genelinde kayıt dışılık oranı azdır. Geçen yıl yapılan denetimlerde iÅŸ yerlerinde sigortasız çalışan 185 kiÅŸi tespit edilmiÅŸtir. Vatandaşımız bir çay ocağında çalışacak dahi olsa önce sigortayı soruyor. Bu da tabi bizi mutlu ediyor" dedi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo