Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SEZON BAŞLADI PEKİ YA FİYATLAR!..

SEZON BAÅžLADI PEKÄ° YA FÄ°YATLAR!..

Güney Marmara’nın en önemli balıkçılık merkezlerinden Bandırma Körfezi’nde hamsi bereketi yaÅŸanıyor.

Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5 ay süren av yasağının sonuna gelindiğini belirterek, balık sezonunun ilk gününde hale hamsi, uskumru, çinekop ve sardalya getirildiğini belirtti.

Bereketli bir sezon başlangıcı olduğunu ifade eden Işık, "Öncelikle balıkçı arkadaşlarımıza kazasız belasız bir sezon diliyorum. Fiyatlar güzel, gelen hamsi kasası 100 lira, 200 lira uskumru, bu şekilde giderse vatandaş ucuz balık yer" diye konuştu.

Bandırma ve Çevresi Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Önen de bölgede etkili olan fırtınadan dolayı balıkçıların avlanmaya gece saatlerinde çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Tekne sahiplerini, sürdürülebilir balıkçılık için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen kıstaslara uymaları konusunda uyaran Önen, "Ä°lk günde Bandırma Körfezi’nde hamsi bereketi yaÅŸandı. Bu yıl sezondan oldukça umutluyuz. VatandaÅŸlarımız bu yıl bol bol hamsi yiyecek" dedi.

 

10 YIL SONRA ERDEK USKUMRUSU TEZGAHLARDA

Balıkesir’in Bandırma Ä°lçesi’nde av yasağının sona ermesinin ardından denize açılan balıkçılar hamsi bereketinin yanı sıra 10 yıldan beri görülmeyen Erdek uskumrusu da avladı.

 

PALAMUTUN TANESÄ° 20 TL

Balık halindeki mezatın ardından tezgahları süslemeye başlayan mevsimin ilk hamsisi kilogramı 8, uskumru 25, lüfer 40 ve ilk palamut da tanesi 20 liradan satışa sunuldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo