7 o C Kdz. Ereğli

‘Sevgi Var, Engel Yok’

Gündem 5 yıl 11 ay 25 gün 15 saat 27 dakika önce 812

Haberi Paylaşın

Dünya Engelliler Haftası, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı ve ilçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonla bir dizi etkinlikle kutlanacak.
Ereğli Belediyesi Basın Bürosu’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Fiziksel Engelliler Derneği ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri işbirliği ile gerçekleştirilecek ve 5 gün sürecek etkinliklerde; tiyatro, konser, konferans sergi ve çeşitli müzik gösterileri yer alacak.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçe tarihinde ilk defa engellilere yönelik bir şölen düzenlendiklerini ve bu yıl bu şölenin üçüncüsünü yapacaklarını belirtti. Engellilerin toplumda fark yaratan insanlar olduğunu ifade eden Uysal, şunları kaydetti:
“Göreve geldiğimizden bu yana ilçemizde ‘Engelleri bir bir kaldıracağız, engelleri atlamayacağız’ diyerek pozitif ayrımcılık yaptığımız engellilere yönelik çalışmalarımızı sürdürüyor, engelli kardeşlerimize şefkat kollarımızı açmaya devam ediyoruz. Sosyal devlet olmanın en önemli kriterlerinden biri de, engeli vatandaşlarımıza yaptığımız ve yapacağımız iyiliklerdir.
Bizler iyi bir belediye olma yolunda, engelli vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözmek için daha çok çalışıyoruz. Aramızda yaşayan ve fark yaratanlar diye nitelendirdiğimiz engellilerin engellerini kaldırmak için, bizim olduğu gibi herkesin üzerine düşen toplumsal sorumlukları var. Bu yüzden 10-16 Mayıs tarihleri arasında ‘Sevgi Var Engel Yok’ sloganıyla kutlayacağımız Engelliler Haftası etkinliklerine tüm ilçe halkımızı davet ediyorum.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 1 saat 32 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 13 saat 33 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 10 saat önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 9 saat 1 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 14 saat 54 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 8 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 23 saat 38 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 12 saat 27 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 1 saat 3 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 4 saat 38 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?