Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SESSİZLİK GÜNÜ!.

SESSİZLİK GÜNÜ!.

Liseye yerleÅŸmek için 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılacağı sınavlar yarın baÅŸlıyor. Her gün üç sınav yapılacak, ikinci dönem TEOG maratonu PerÅŸembe tamamlanacak.TEOG sınavı 27-28 Nisan 2016’da yapılacak. Sonuçların Haziran ayında açıklanması bekleniyor. Adaylar TEOG Mazeret Sınavı’na 14-15 Mayıs tarihinde girebilecek.

TEOG ikinci dönem sınavı ne zaman yapılacak? TEOG sınavının yapılacağı tarihler belirlendi. Peki, 29 Nisan’da okullar tatil edilecek mi? Ä°ÅŸte tüm detaylar...

 Milli eÄŸitim Bakanlığınca (MEB), Temel EÄŸitimden  Ortaöğretime GeçiÅŸ (TEOG) sistemi kapsamında, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik  27-28 Nisan’da yapılacak merkezi ortak sınavlara, 1 milyon 174 bin 427 öğrenci  katılacak.  TEOG 2’nci dönem sınavları 27-28 Nisan’da, yurt içinde 970 merkezdeki  16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21  okulda gerçekleÅŸtirilecek. 

29 NÄ°SAN TATÄ°L MÄ°?

Temel EÄŸitimden Ortaöğretime GeçiÅŸ (TEOG) sınavlarına sayılı günler kala öğrenciler “Cuma günü tatil olacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan’da yapılacak. Milli EÄŸitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ÅŸu an için 29 Nisan Cuma tatil deÄŸil. OlaÄŸanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduÄŸu okullarda o günlerde ders iÅŸlenmeyecek.

10 BİN ÖĞRENCİ TEK KİŞİLİK SINIFTA GİRECEK

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri  modüle iÅŸlenen 3 öğrenci hastanede, 179 öğrenci evde, 10 bin 884 öğrenci tek  kiÅŸilik sınıfta sınava alınacak ve bu öğrencilere 15 dakika ek sınav süresi  tanınacak.

EN ÇOK SORU NEREDEN GELECEK?
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldığı bir televizyon programında "Bu sınavda ağırlıklı olarak ikinci dönem soruları olacak. Daha düşük oranda birinci dönem konularından da soru gelecek" ifadelerini kullandı.

HANGÄ° GÃœN HANGÄ° DERS?

 Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her 2 gün yapılacak  oturum için saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de baÅŸlayacak. Teneffüs araları 30 dakika  olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eÅŸ zamanlı gerçekleÅŸtirilecek.Öğrenciler, 27 Nisan ÇarÅŸamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan PerÅŸembe günkü ikinci oturumda  ise fen ve teknoloji, T.C. Ä°nkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil  derslerinden sınava girecek.

 Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluÅŸan 20  soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının  süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olaÄŸanüstü haller ve özel durumlar dışında  kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.Öğrenciler, bilgisayar özelliÄŸi bulunan her türlü cihazlar ve saat  fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap  makinesi, çaÄŸrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletiÅŸim araçları  ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduÄŸu tespit edilen öğrencinin sınavı,  ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz  sayılacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 Ä°ngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383  Ã¶ÄŸrenci, Almanca testini 370 öğrenci, Ä°talyanca testini de 11 öğrenci  yanıtlayacak.  TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler  Ã¶ÄŸrenciler, 14-15 Mayıs’ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları,  haziran içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluÅŸturur ve yerleÅŸtirmeye esas puanda kullanılır.

*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

TEOG NEDÄ°R?
Temel EÄŸitimden Orta EÄŸitime GeçiÅŸ Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG’da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. Ä°nkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır. TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC Ä°nkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. Ä°ki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, deÄŸiÅŸik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmenler hazırladı.

BU YIL TEOG EK PUANI KÄ°MLER ALIYOR?

Peki bu yıl TEOG ’a giren öğrenciler ek puan nerelerden alabiliyor, nelere ek puan veriliyor?
Milli EÄŸitim Bakanlığı TEOG yönergesine göre 2015-2016 eÄŸitim yılında puan teÅŸviki verilecek öğrencilerde TÃœBÄ°TAK olimpiyatlarında baÅŸarılı olma ÅŸartı aranıyor. Buna göre ek puanlar TÃœBÄ°TAK tarafından düzenlenen bilim ve matematik olimpiyatlarına katılarak Türkiye’yi uluslararası olimpiyatlarda temsil etme baÅŸarısı elde eden öğrencilere verilecek. Olimpiyatlarda birinci olarak altın madalya alan öğrencinin Yıl Sonu BaÅŸarı Puanı’na (YBP), YBP’nin yüzde 10’u kadar ek puan ilave edilecek. Olimpiyatlarda ikinci olanların YBP’sine %9, üçüncü olanın YBP’sine %8, dereceye girmeyen ama uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden öğrencilere de %7’lik ilaveler yapılacak. Hem bilim hem de matematik olimpiyatında baÅŸarılı olan öğrencinin iki derecesinden yüksek olanının tamamı, diÄŸerinin de yarısı YBP’sine eklenecek.

 

MÄ°LLÄ°YET

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo