13 o C Kdz. Ereğli

SESLERİ DUYULSUN İSTİYORLAR!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 4 yıl 11 ay 27 gün 4 saat 48 dakika önce 1147

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği’nce, kamuda istihdam imkanı bulan Şehit Madenci ailelerine kahvaltı ikramında bulunuldu.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Uzunkum Caddesi’ndeki dernek binası önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Manisa’da görev yaptığı dönemde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciası nedeniyle bir süre Soma’da görevlendirildiğini hatırlattı. Şehit madencilerin ocaktan çıkarılarak ailelerine teslim edilmesi anının, meslek hayatının en zor anları olduğunu belirten Çorumluoğlu, şöyle dedi:
ŞU AN KALBİM GİTTİ!
“Soma’daki o elim kazaya şu anda kalbim gitti. O esnada Manisa’da görev yapıp, geçici görevlendirmeyle, Soma’daki kazada görev almıştım. Şehitlerimizin ocaktan çıkartılması ve ailelerin t eslim edilmesi meslek hayatımın en zor anlarıydı. Dolayısıyla, buradaki ailelerin duygularını en içten bir şekilde anlayabiliyorum. Dernek Başkanımızla çeşitli vesilelerle konuştuk. İlgili dosyayı Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanımıza verdiğinde, biz de dilimiz döndüğünce açıklamalarda bulunduk. Ama bu mücadeleye ve desteğe devam edeceğiz. Bazı hakların anılmasında anlatamama ve gecikme gibi sıkıntılar olabilir. Ama bir daha, bir daha biz bu olayı anlatıp, inşallah mağduriyet yaşayan bu ailelerimize de destek ve yardım etmeye gayret sarf edeceğiz.”
POSBIYIK: AŞAMAYACAĞINIZ ENGEL YOK
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Şehit Madenci ailelerinin birlik içinde olmalarından memnunluk duyduğunu dile getirerek, “bizim için çok önemlisiniz, şehitlerimizin emanetlerisiniz. Böyle örgütlenip, haklarınızı aramanız da, bu davaya hizmet edenler ede şükranlarımı sunuyorum. Beraber olduğunuz müddetçe aşamayacağınız engelin olmadığına inanıyorum” dedi.
YİĞİT: MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Deneği Başkanı Çetin Yiğit ise derneklerinin de katkılarıyla 21 Mayıs 2018’de, ‘Maden Şehidi Ailelerine Kamuda İstihdam Hakkı’na yönelik çıkarılan yasa sonrası bir grup şehit yakınının kamuda istihdam edilmesinden memnunluk duyduklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Bugün burada, yasadan faydalanan arkadaşlarımız var. Hepsine hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Emeği geçenlere de tekrar teşekkür ediyorum. Tabi ki bu yeterli değil. Bizim amacımız; yasadan faydalanamayan 400 aile bireylerinden de kamu da istihdamı için mücadele edeceğiz. Bu konu ile ilgili Sayın Kaymakamımız ile birlikte dosyamızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza vermiştik. İnşallah Sayın Kaymakamımız ve Belediye başkanımız öncülüğünde bu işin takipçisi olup, kalan 400 arkadaşımızın da kamuda istihdamdan faydalanması için gereken mücadeleyi yapacağız.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 4 saat 41 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 19 saat 53 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 2 saat 54 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 23 saat 58 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 23 saat 32 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 21 saat 11 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 17 saat 47 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 4 saat 15 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 22 saat 22 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 1 saat 48 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI