Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SESLERİ DUYULSUN İSTİYORLAR!

SESLERÄ° DUYULSUN Ä°STÄ°YORLAR!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Zonguldak Maden Åžehit Aileleri YaÅŸatma DerneÄŸi’nce, kamuda istihdam imkanı bulan Åžehit Madenci ailelerine kahvaltı ikramında bulunuldu.
EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Uzunkum Caddesi’ndeki dernek binası önünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, Manisa’da görev yaptığı dönemde, 301 madencinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi maden faciası nedeniyle bir süre Soma’da görevlendirildiÄŸini hatırlattı. Åžehit madencilerin ocaktan çıkarılarak ailelerine teslim edilmesi anının, meslek hayatının en zor anları olduÄŸunu belirten ÇorumluoÄŸlu, şöyle dedi:
ÅžU AN KALBÄ°M GÄ°TTÄ°!
“Soma’daki o elim kazaya ÅŸu anda kalbim gitti. O esnada Manisa’da görev yapıp, geçici görevlendirmeyle, Soma’daki kazada görev almıştım. Åžehitlerimizin ocaktan çıkartılması ve ailelerin t eslim edilmesi meslek hayatımın en zor anlarıydı. Dolayısıyla, buradaki ailelerin duygularını en içten bir ÅŸekilde anlayabiliyorum. Dernek BaÅŸkanımızla çeÅŸitli vesilelerle konuÅŸtuk. Ä°lgili dosyayı Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanımıza verdiÄŸinde, biz de dilimiz döndüğünce açıklamalarda bulunduk. Ama bu mücadeleye ve desteÄŸe devam edeceÄŸiz. Bazı hakların anılmasında anlatamama ve gecikme gibi sıkıntılar olabilir. Ama bir daha, bir daha biz bu olayı anlatıp, inÅŸallah maÄŸduriyet yaÅŸayan bu ailelerimize de destek ve yardım etmeye gayret sarf edeceÄŸiz.”
POSBIYIK: AÅžAMAYACAÄžINIZ ENGEL YOK
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık da, Åžehit Madenci ailelerinin birlik içinde olmalarından memnunluk duyduÄŸunu dile getirerek, “bizim için çok önemlisiniz, ÅŸehitlerimizin emanetlerisiniz. Böyle örgütlenip, haklarınızı aramanız da, bu davaya hizmet edenler ede şükranlarımı sunuyorum. Beraber olduÄŸunuz müddetçe aÅŸamayacağınız engelin olmadığına inanıyorum” dedi.
YİĞİT: MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Zonguldak Maden Åžehit Aileleri YaÅŸatma DeneÄŸi BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit ise derneklerinin de katkılarıyla 21 Mayıs 2018’de, ‘Maden Åžehidi Ailelerine Kamuda Ä°stihdam Hakkı’na yönelik çıkarılan yasa sonrası bir grup ÅŸehit yakınının kamuda istihdam edilmesinden memnunluk duyduklarına dikkat çekerek, ÅŸunları söyledi:
“Bugün burada, yasadan faydalanan arkadaÅŸlarımız var. Hepsine hayırlı, uÄŸurlu olsun diyorum. EmeÄŸi geçenlere de tekrar teÅŸekkür ediyorum. Tabi ki bu yeterli deÄŸil. Bizim amacımız; yasadan faydalanamayan 400 aile bireylerinden de kamu da istihdamı için mücadele edeceÄŸiz. Bu konu ile ilgili Sayın Kaymakamımız ile birlikte dosyamızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza vermiÅŸtik. Ä°nÅŸallah Sayın Kaymakamımız ve Belediye baÅŸkanımız öncülüğünde bu iÅŸin takipçisi olup, kalan 400 arkadaşımızın da kamuda istihdamdan faydalanması için gereken mücadeleyi yapacağız.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran2
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo