Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SERGİYE ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

SERGİYE ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

EreÄŸli ilçesinde, ressam Nihat Evren Dermanın, BeÅŸiktaÅŸ Dergisi’nde yer alan 42 resminin satışından elde edilecek gelirin ÅŸehit ailelerine bağışlayacağı serginin açılışı yapıldı.

Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği ile ressam Nihat Evren Derman tarafından düzenlenen "Şehit Ailelerimiz İçin El Ele" sergisinin açılışı Ereğli Atatürk Kültür Merkezi sergi salonunda gerçekleştirildi.

Ressam Derman, açılışta yaptığı konuÅŸmada, 2013 Aralık ayından itibaren BeÅŸiktaÅŸ Dergisi’nde yayınlanan resimleri sosyal sorumluluk projelerinde deÄŸerlendirmek için çalışma baÅŸlattığını belirtti.

EreÄŸli BeÅŸiktaÅŸ Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Tarkan Adik ile bu iÅŸi yararlı bir hale getirebilmek için bir araya geldiklerini anlatan Derman, "42 resmin özgün baskılarını 250 lira gibi bir rakamdan satışa sunuyoruz. Sergiden elde edilecek geliri de ÅŸehit ailelerimizin fonuna aktaracağız. Biliyoruz ki proje sonunda ÅŸehitlerimizin tırnağını, saç telini bile geri getiremeyeceÄŸiz, bunu biliyoruz ama en azından ailelerine, ’biz oÄŸullarınızı, eÅŸlerinizi unutmadık ve boÅŸuna can vermediler, ÅŸehit olmadılar’ mesajını vermek istedik. Sergimizin tek amacı da mesajı da budur." dedi.

Dernek BaÅŸkanı Tarkan Adik de sergiden elde edilecek gelirin Ä°stanbul’daki terör saldırısında ÅŸehit düşen Vodafone Arena’dan Sorumlu Özel Güvenlik Åžube Emniyet Müdürü ve BeÅŸiktaÅŸ Kulübü Kongre Ãœyesi Vefa Karakurdu ile BeÅŸiktaÅŸ Kulübünün Kartal Yuvası maÄŸazası çalışanı Tunç Uncu’nun ailelerinin yanı sıra ÅŸehit ailelerine bağışlanacağını söyledi.

İlçe halkını hafta sonu da açık kalacak sergiye davet eden Adik, "Güzel ve anlamlı bir etkinlik yapıyoruz. Bugün şehit aileleri için buradayız. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun, tabi ki üzüntülüyüz." ifadelerine yer verdi.

Åžehit Vefa Karakurdu’nun babası Erdal Karakurdu ise oÄŸlunun EreÄŸli BeÅŸiktaÅŸ Taraftarlar DerneÄŸi’ne hediye olarak verdiÄŸi üzerinde BeÅŸiktaÅŸlı oyuncuların imzası bulunan formanın önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliÄŸi düzenleyen dernek yönetimi ile ressam Derman’a teÅŸekkür etti.

Åžehit Tunç Uncu’nun aÄŸabeyi Eyüp Öztürk de etkinliÄŸin düzenlenmesinde emeÄŸi geçenleri kutlayarak, "Acımızı atlatmaya çalışıyoruz. Böyle bir talep geldiÄŸinde anneme söyledim, ’bana mutlaka git gözük’ dedi, bende geldim" diye konuÅŸtu. 

Açılış törenine, EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu’nun yanı sıra siyasiler, sivil toplum kuruluÅŸlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo