Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞENLİKTE İMZA GÜNÜ

ŞENLİKTE İMZA GÜNÜ

Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında şiir dinletisi yapıldı. İmza ve Söyleşi Programı için ilçeye davet edilen Şair ve Yazar Kahraman Tazeoğlu, Amfi Tiyatro’da hayranları ile bir araya geldi.

Tazeoğlu, burada yaptığı konuşmada, kitap okuyan kadınların erkeklerin sayından daha fazla olduğunu öne sürerek, “Kitap okurlarının yüzde 80’i bayan. Erkeklerin sadece yüzde 20’si kitap okuyor. Bayanları tebrik etmek lazım çünkü bu oran, ezici bir rakamdır. Diliyorum ki erkeklerde biraz daha çaba sarf eder ve kitap okuma oranını yüzde 50’lere çekerler” dedi.

İmza ve söyleşi programına katılan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise bir süre şiir dinledi ve andından da sanatçı Kahraman Tazeoğlu’na teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

Tazeoğlu’nun Allah vergisi bir sesi olduğunu ve dinlerken de huzur bulduğunu belirten Başkan Uysal, Türk toplumunun yeterli bir şekilde kitap okumadığının altını çizdi.

Uysal Yazar ve Şair Tazeoğlu’na kitabını da imzalatarak, “Yazarımız ve şairimiz Kahraman’ın imzalı olarak ilk kitabını ben aldım. Yıllar sonra açık arttırmaya çıkartıp bunun parasıyla bir kütüphane veya AKM yaparız” sözleriyle yaptığı espri büyük alkış aldı.

Başkan Uysal, ilçede kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla şehrin çeşitli noktalarına ve telefon kulübelerine mini kütüphaneler kurduklarını vurgulayarak belediyede de bir kütüphane oluşturduklarını söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren programda Tazeoğlu, okuduğu şiirlerle hayranlarını adeta mest etti. Söyleşinin ardından kitaplarını imzalayan Tazeoğlu’nun hayranları, kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo