Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞEKER HASTALARI DİKKAT!..

ÅžEKER HASTALARI DÄ°KKAT!..

İç Hastalıkları Uzmanı Olmuşçelik, "Ramazan Bayramı’nda ÅŸeker hastaları sunulan tatlıları yemekten kaçınmalı" dedi.

 Ä°Ã§ Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Olmuşçelik, "Ramazan Bayramı’nda ÅŸeker hastaları sunulan tatlıları yemekten kaçınmalı" ifadesini kullandı.

Ramazan Bayramı’nda nasıl beslenilmesi gerektiÄŸine iliÅŸkin önerilerde bulunan Olmuşçelik, özellikle dini bayramlarda ÅŸeker ve kırmızı et ağırlıklı öğünlerin hazırlandığını belirtti. Bayramlarda öne çıkan saÄŸlık sorunlarının, tuzlu ve ÅŸekerli gıdaları aşırı tüketime baÄŸlı olarak göğüs aÄŸrıları, tansiyon yükselmeleri, kan ÅŸekerinde ani yükselme ve düşüşler olduÄŸunu dile getiren Olmuşçelik, ÅŸunları kaydetti:

"Ayrıca çeÅŸitli yerlerde farklı gıda tüketmek bağırsak enfeksiyonlarına davet çıkarabiliyor. Dolayısıyla bu dönemde bulantı, kusma ve ishal ile seyreden durumlar görülebiliyor. Özellikle Ramazan Bayramı’nda aşırı yüksek kan ÅŸekeri ile diyabet hastaları ve Kurban Bayramı’nda aşırı yüksek tansiyon ile hipertansiyon hastalarının acil servis baÅŸvurularında artış meydana geliyor. Kalp krizleri artış gösteriyor.

Olmuşçelik, Ramazan Bayramı’nın yaz mevsimine denk gelmesi sebebiyle gıdaların saklanma koÅŸullarına da özen gösterilmesi gerektiÄŸini vurguladı. Kronik hastalığı olanların özellikle dikkat etmeleri gerektiÄŸine dikkati çeken Olmuşçelik, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Ramazan Bayramı’nda ÅŸeker hastaları sunulan tatlıları yemekten kaçınmalı. Kurban bayramında ise kalp damar veya kalp yetmezliÄŸi olanlar dahil hem diyabet hem de hipertansiyon hastaları aşırı tuzlanmış yaÄŸlı etler sebebi ile hipertansiyon atağı veya kalp krizi geçirebilirler. Gut hastalığı olanlar, kırmızı et ve sakatat benzeri ürik asitten zengin gıdalar nedeni ile atak yaÅŸayabilirler. Böbrek yetmezliÄŸi olan kiÅŸiler aşırı tuz tüketirlerse vücutlarında ödem geliÅŸebilir ve solunum sorunu yaÅŸayabilirler."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo