13 o C Kdz. Ereğli

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ‘SITMA’ ve ’TİFO’ ENDİŞESİ!

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE SITMA ve TİFO ENDİŞESİ

Çevre ve Yaşam 5 yıl 10 ay 4 gün 15 saat 22 dakika önce 1794

Haberi Paylaşın

* Şehrin merkezinde, birbirine yakın iki ayrı nokta oluşan bataklığı andıran yerde, halk sağlığı tehdidi yaşanıyor…
* Cami, 3 büyük yapı marketi, bir alış veriş merkezi ve onlarca esnafın bulunduğu adreste yaşayan yurttaşlar; yıllardır ‘sıtma’ olma korkusu yaşıyor…

-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Müftü Mahallesi Muzaffer Uluşahin sokaktaki bir işhanının atıl durumundaki otoparkı ve buraya yaklaşık 20 adım uzaklıktaki başka bir binaya ait yine kullanılmayan otopark, vatandaşları ‘adeta’ canından bezdiriyor.
İddiaya göre; yıllar içinde lağım ve yağmur suları ile çöplerin biriktiği her iki otoparktan çevreye kötü kokular yayılıyor. Bataklığı andıran her iki hizbe alanı mekan tutan sivrisinekler ise hastalık saçıyor.
AKŞAMLARI CAM AÇAMIYORLAR
Mahalle sakinlerinden memur emeklisi Mehmet Dağdelen, Ereğli FM’e yaptığı açıklamada, yaşanan çevre kirliğinden rahatsız olduklarını söyledi. Akşamları, içeri koku ve sivri sinek girdiği gerekçesiyle evlerinin pencerelerini kapalı tuttuklarını öne süren Dağdelen, “bu durumdan mustaribiz. Çünkü Merkez İşhanı’nın altının batık su olduğu söyleniyor. Burası ile eski Kısmetim Market’in altıda aynı durumda” dedi.
SORDU: SITMAMI OLALIM

Durumu yetkililere bildirdiklerini anlatan Dağdelen, şöyle dedi:
“Burası, uzun yıllardan beri böyledir. Bu durumu mahalle muhtarına aktardık O’da dilekçe verdi. Mahallede dayanılmaz bir koku var ve her yan sivrisinek. Yağan yağmur suları da bu alana doluyor ve biz tedirgin bir şekilde yaşıyoruz. Bu alan, yıllar içinde çöplük olmuş, içi yemyeşil su ile yosun olmuş. Burada üreyen sinekler, olduğu gibi bu mahalledeki evlere giriyor. Herkes görsün, herkes bilsin. Bu kadar rezalet olmaz. Biz bunu hak edecek bir millet değiliz. Biz bu sineklerin içinde sıtmamı olalım?”
“ÇÖZÜM BULUN”
İşhanı esnaflarından Yunus Ateş de, oluşan rutubetten binanın çökebileceğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:
“Burası 5 yıldır böyle. Burada müthiş sinek oluyor. Bu sadece bizi değil bütün mahallesi rahatsız ediyor. Yani artık şuna lütfen bir çözüm bulunsun. İşhanında sürekli yönetici değişiyor. Bizden para toplandı, bu toplanan paralar ile küller atıldı.”
“TİFO HASTASI OLACAĞIZ”
İşhanı sakinlerinden işadamı Zeki Akbıyık ise insan sağlını tehdit eden durumun 5 yıldır yaşandığını kaydederek şu sözlerle konuştu:
“Alt katta garaj olarak gözüken yere yıllardır akıntı akıyor. Her yere müracaat ettik kimsenin ilgilendiği yok. Ne dükkan sahipleri ne bir başkası çözüm bulamadı. Burada tifo hastası olacağız. Koku ve sivrisinek bildiğiniz gibi değil. Aşağıya insan giremez. Yönetici de müracaat etti, kimse bir şey yapmadı. Bildiğim kadarıyla Sağlık İl Müdürlüğü’ne de bildirdiler. Burası benim bildiğim 5 senedir böyle.”
YÖNETİMDEN AÇIKLAMA
Öte yandan, işhanı yetkilisinden alınan bilgiye göre ise bina altındaki alanda biriken suların boşaltılması için kullanılan ‘pompanın’ arızalandığı, atıl otoparkın kullanıma açılması için çalışma yapıldığı bildirildi.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE ‘SITMA’ ve ’TİFO’ ENDİŞESİ!

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 2 saat 51 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
18 saat 3 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 22 saat 8 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 21 saat 42 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 19 saat 21 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 15 saat 57 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 1 saat 4 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 2 saat 25 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
20 saat 32 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 20 saat 13 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !