14 o C Kdz. Ereğli

ŞEHİT MADENCİYE SON GÖREV!.

Gündem 9 yıl 1 ay 21 gün 19 saat 11 dakika önce 2746

Haberi Paylaşın

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağındaki göçükte yaşamını yitiren Nevzat Candan’ın (39) cenazesi toprağa verildi. 9 Mart tarihinde doğum gününü kutlayan aynı günün gecesinde girdiği maden ocağında göçük altında kalarak yaşama veda eden Candan’ı yüzlerce kişi uğurladı.

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi morgundan yakınları ve maden işçileri tarafından alınan 3 çocuk babası Candan’ın cenazesi, Cemaller köyündeki baba ocağına getirildi. Madenci için burada Kur’an-ı Kerim okutuldu, dua edildi ve helallik alındı. Candan’ın sinir krizi geçiren yakınları güçlükle sakinleştirildi, baba Hasan Candan’a ise sağlık ekipleri müdahale etti.

“MADEN İŞÇİLERİ TAŞIDI”

Candan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra madencilerin omuzlarında yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki köy mezarlığına kadar taşındı. Burada kılınana cenaze namazının ardından kömür işçisinin cenazesi, toprağa verildi. Cenazeye Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Siyasi Parti İlçe Başkanları, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve çok sayıda kişi katıldı.Cemaller Köyü tarihi günlerinden birini yaşadı, maden işçileri cenazeye akın akın geldi, çevresinde sevilen ve sayılan kişi olarak bilinen Nevzat Candan’ı yüzlerce kişi uğurladı. Köy giriş ve çıkışları zaman zaman kilitlendi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 3 saat 51 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 19 saat 3 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 2 saat 4 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 23 saat 8 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 22 saat 42 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 20 saat 21 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 16 saat 57 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 3 saat 25 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 21 saat 32 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 58 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI