Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞEHİT MADENCİYE SON GÖREV!.

ŞEHİT MADENCİYE SON GÖREV!.

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağındaki göçükte yaÅŸamını yitiren Nevzat Candan’ın (39) cenazesi topraÄŸa verildi. 9 Mart tarihinde doÄŸum gününü kutlayan aynı günün gecesinde girdiÄŸi maden ocağında göçük altında kalarak yaÅŸama veda eden Candan’ı yüzlerce kiÅŸi uÄŸurladı.

Karadeniz EreÄŸli Devlet Hastanesi morgundan yakınları ve maden işçileri tarafından alınan 3 çocuk babası Candan’ın cenazesi, Cemaller köyündeki baba ocağına getirildi. Madenci için burada Kur’an-ı Kerim okutuldu, dua edildi ve helallik alındı. Candan’ın sinir krizi geçiren yakınları güçlükle sakinleÅŸtirildi, baba Hasan Candan’a ise saÄŸlık ekipleri müdahale etti.

“MADEN İŞÇİLERÄ° TAÅžIDI”

Candan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra madencilerin omuzlarında yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki köy mezarlığına kadar taşındı. Burada kılınana cenaze namazının ardından kömür işçisinin cenazesi, topraÄŸa verildi. Cenazeye EreÄŸli Kaymakamı Ä°brahim Çay, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ä°brahim Cöbek, Siyasi Parti Ä°lçe BaÅŸkanları, TTK Genel Müdürü Burhan Ä°nan ve çok sayıda kiÅŸi katıldı.Cemaller Köyü tarihi günlerinden birini yaÅŸadı, maden işçileri cenazeye akın akın geldi, çevresinde sevilen ve sayılan kiÅŸi olarak bilinen Nevzat Candan’ı yüzlerce kiÅŸi uÄŸurladı. Köy giriÅŸ ve çıkışları zaman zaman kilitlendi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo