13 o C Kdz. Ereğli

Şehit eşi 27 yıldır sıvasız evde yaşıyor

Devlet’ten istediler olmadı… Şehidin evindeki tadilatı gaziler yapacak..!

Çevre ve Yaşam 6 yıl 7 ay 9 gün 13 saat 16 dakika önce 1974

Haberi Paylaşın

Şehit eşinin, Karabük’te dışı sıvasız ve bakımsız evde yaşadığı bildirildi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi üyeleri, 14 Eylül 1990’da Şırnak’ın Uludere kırsalında terör örgütü tarafından 21 yaşında şehit edilen Cafer Demirhan’ın anısı için eşi Hatice Demirhan’ı Namık Kemal Mahallesi’ndeki 2 katlı evinde ziyaret etti.
Başkan Sabri Özer, 1993 yılında faizsiz konut kredisi ile alınan evin çok eksikliklerinin olduğunu söyledi. Özer, evde yaptıkları inceleme sonrası, kendi imkanları ile evi daha yaşanabilir hale getirmek için mücadele edeceklerini belirterek şöyle dedi:
“Evin salon kısmında ve iç duvarlarında sıva ve boya var. Balkonları yok. Işıkları yanmıyor, kapıları bile yok. Mutfak bile hijyen olması gerekirken bunlar yok. Burada bir şehidimizin eşi çocuğunu bu evde okutarak tüm varlığını aktarmış. Kendisi de elinde imkanı olsa evinin içine harcamak ister ve rahat oturmak ister. Devletimizi kınamıyoruz, yaptığı büyük veli nimetler var. Kanunlar var, onlardan yararlanıyor ve maaşlarını alıyorlar ama belirli bir noktadan sonra tıkanıyorlar. Gaziler günü dolayısıyla bu durumdan çok rahatsız olduk. Malül gaziler olarak bizim de yanımızda şehitler oldu. Bizler de geride bıraktığımız ve bırakacağımız çocukların bu duruma düşmesini asla istemeyiz. Bizim derneğimizin asıl amacı da bu. Devlet ile buradaki şehit yakınları ve gaziler arasında bağ oluşturmaktır. Devletimizin bazen uzanamadığı ele biz de aracılık etmek istedik. Burada malül gaziler olarak evinin iç sıvasını, kapılarını yaptıracağız. Elimizden gelen ne varsa ne gayret varsa, gerekse kendimiz çalışarak buranın daha yaşanılır duruma getirmek için çalışacağız. Şehit eşimizin bazen evine icra geldi, maaşına haciz geldi. Bizler müdahale etmeye çalıştık. Kendisi hayat mücadelesi verdi ve biz ona ayaktaki dik duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz.”
Törene katılmadılar!
Özer, daha önce birkaç kez gerekli müracaatları yaptıklarını ancak sık sık bürokrat ve valiler değişince istediklerinde sonuçları alamadıklarını anlatarak, “biz de devletimizin eksikliğini gidermek için gaziler gününde böyle bir talebimiz oldu. Bu günümüzü bu yıl kutlamayı düşünmüyoruz. Bu tepki değildir ama bu kendi içimizdeki hüzündür. Bu dernek olarak aldığımız ortak bir karardır. Biz onurumuzla, gururumuzla yaşamanın, mücadele etmenin peşindeyiz. Burada da hafif bir onursuzluk varsa, kendi içimizde küçükte olsa protesto eder gibiyiz” sözleriyle konuştu.
Dernek üyeleri, 19 Eylül’de gerçekleştirilen törene katılmadıkları kaydedildi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 20 saat 40 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 21 saat 52 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 15 saat 57 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 15 saat 31 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 13 saat 10 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 9 saat 46 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
20 saat 14 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 17 saat 53 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 14 saat 2 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 19 saat önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !