Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şehit Babası, Bayramı Oğlunun Özlemiyle Geçirecek

Şehit Babası, Bayramı Oğlunun Özlemiyle Geçirecek

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda ÅŸehit düşen Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin’in ailesi, Ramazan Bayramı’na oÄŸlunun Ã¶zlemiyle girecek olmanın hüznünü yaşıyor.

Sur’da 3 Åžubat’ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralandıktan sonra hastanede ÅŸehit olan Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin’in (24) Zonguldak’ta yaÅŸayan ailesi, oÄŸullarının yanlarında yer alamamasının burukluÄŸu içinde bayramı bekliyor.

Baba Åžaban Cin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oÄŸlunun dürüst ve efendi olmasının yanı sıra askerliÄŸi de çok sevdiÄŸini söyledi. 

OÄŸlunun kendi isteÄŸiyle uzman çavuÅŸ olduÄŸunu belirten Cin, "Vatani görevini yaptığı sırada uzman çavuÅŸluk sınavlarına girdi. Üç ay kurs görmesinin ardından 4,5 yıl Tuncel’de görev yaptı. Zonguldak’a izne gelmesinin ardından Diyarbakır’ın Sur ilçesine gitti. Orada görev yaptığı 24. günde ÅŸehit oldu." dedi.

Baba Cin, oÄŸlunun yokluÄŸunun acısını ilk günkü gibi yaÅŸadıklarını ifade ederek, "OÄŸlum 3-4 ayda bir yanımıza izne geliyordu. Bazen bayramlarda yanımıza geliyordu. Acı çok farklı bir ÅŸey. Böyle olmasaydı daha neÅŸeli veya farklı olurduk. OÄŸlumla ÅŸehit olmadan önce gün aşırı telefonla görüşüyorduk. Sur’da görevlendirilmesinin ardından sık görüşemez olmuÅŸtuk." diye konuÅŸtu.

"Oğlum izine gelecekmiş gibi veya telefon edecekmiş gibi hayallerimiz var." diyen baba Cin, evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini dile getirdi.

Baba Cin, "OÄŸlumun acısı sürekli içimde. Ne zaman gözlerimi kapatsam aklıma geliyor. OÄŸlumun hatırasını yaÅŸatmak için evimin bir odasını buna ayıracağım." ifadelerini kullandı. 

EÅŸi Azime Cin’in günde bir iki kez ÅŸehidin mezarını ziyaret ettiÄŸini ve üzüntüsünden evde duramadığını kaydeden baba Cin, kimsenin böyle bir acı yaÅŸamamasını için dua ettiÄŸini söyledi. 

Åžehidin niÅŸanlısı Büşra Aslan’ın ise doÄŸum günü gibi bazı özel günlerde Göksal’ın mezarını ziyaret ettiÄŸini bildiren Åžaban Cin, "Kızımız biz haber vermeden özel günlerde buraya gelmiÅŸ. Biz kendisini aradığımızda ise ’Sizi rahatsız etmek istemedim. Duamı ederek gittim’ diyordu. Bu da bizi üzüyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

- "Devletimiz terör örgütleri ile mücadelesini sürdürsün"

Şehit ailesi olarak her türlü terör eylemini kınadıklarını vurgulayan Cin, şöyle devam etti:

"Devletimiz ve ordumuz silahlı terör örgütleri ile mücadelesini sürdürsün. Yeniden barış ve huzurun tesisi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Hükümetimiz ve ordumuzun terörle mücadele konusunda sonuna kadar gitmesini istiyorum. Kimsenin ocağına ateÅŸ düşmesin, yeni ÅŸehitler olmasın. BaÅŸka analar, babalar aÄŸlamasın, çocuklar yetim kalmasın istiyorum."

Åžehit babası Cin, "teröre destek veren siyasilerin" dokunulmazlıklarının kaldırılıp, yargılanmasını istediÄŸini sözlerine ekledi. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo