Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞEHİDİN VİETNAMLI EŞİNDEN TEŞEKKÜR

ŞEHİDİN VİETNAMLI EŞİNDEN TEŞEKKÜR

Diyarbakır’da, terörist saldırı sonucu ÅŸehit edilen polis memuru Tansu Aydın’ın kız kardeÅŸi Banu Ä°lleez, yengesi Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın’ın, kendisine ÅŸehit maaşı baÄŸlanması için talimat veren BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’na teÅŸekkür ettiÄŸini bildirdi. 

Åžehit polis memuru Aydın’ın Antalya’da ikamet eden kız kardeÅŸi Ä°lleez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yengesinin Ã§ocukları için Vietnam’a döndüğünü, ancak bir kaç ay içinde Türkiye’ye geleceÄŸini söyledi. 

Yengesine maaÅŸ baÄŸlanamadığı yönünde bazı basın yayın organlarında haber çıktığını anımsatan Banu Ä°lleez, "KardeÅŸimin eÅŸi Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın’a ÅŸehit maaşı baÄŸlanmasıyla ilgili mutluyuz. Kendisi ÅŸu anda Vietnam’da. Temmuz ayında Türkiye’ye dönecek. BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu’nun talimatıyla ÅŸehit maaşı baÄŸlanacağını öğrendiÄŸinde çok mutlu oldu. Herkese teÅŸekkürlerini sunuyor. Bizler de Tansu Aydın’ın ailesi olarak teÅŸekkür ediyoruz. Hak ettiÄŸi ÅŸeyi aldığı için mutluyuz." dedi. 

Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın da sosyal paylaşım sitesindeki Ä°ngilizce mesajında ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Çok duygulandım, çünkü herkes bana çok ilgi gösterdi ve yardım etti. Facebook, resimlerimizle dolu. Haklarım için bazı yasaları değiştirdiğiniz için size çok teşekkür ederim Başbakan (Ahmet Davutoğlu). Türkiye benim ikinci evim. Kocamın ailesine, dostlarına ve tüm Türk halkına teşekkür ederim. Bana yardım ettiğiniz ve destekleriniz için teşekkürler. Çok minnettarım."

Bu arada Vu Thuy Tuong Vi Le Aydın, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafında ise eşinin trafik polisi üniforması, şapkası, kemeri, silahlığı ile polis armalarını yatak odasında başucuna koyduğu görüldü.

Aydın’ın, Ä°ngilizce, "kalbim çok acıyor" ve "Tansu ile bir daha ne zaman buluÅŸabileceÄŸimi bilmiyorum" ÅŸeklinde paylaşımı da dikkati çekti.

- Olay

Diyarbakır’da, 23 Temmuz’da kaza ihbarı üzerine gittikleri Åžehitlik semtinde silahlı saldırıya uÄŸrayan trafik polislerinden Tansu Aydın hayatını kaybetmiÅŸti.

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Aydın ÅŸehit olduÄŸunda Türk vatandaşı olmadığı için maaÅŸ baÄŸlanamayan ÅŸehidin Vietnamlı uyruklu eÅŸi Vu Thuy Tuong Vi Le’nin ÅŸehit yakını maaşı alması için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması talimatını vermiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo