Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı!..

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı!..

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ÅŸehit olan Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin’in cenazesi, memleketi Zonguldak’ta son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı.

Şehidin naaşı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Elvanpazarcık beldesine bağlı Çalça köyündeki baba evinin önüne getirildi.

Bu arada anne Azime Cin, "Devletini korusun diye ÅŸehit verdim", "Mekanın cennet olsun", "Hepimizin başı saÄŸolsun", "Sabırlı olun", "24 yaşında anneni bıraktın", "Gencecik gittin", "Kıymetli pamuk yavrum" ve "Sen beni yaktın" ÅŸeklinde ağıtlar yaktı. 

Diyarbakır’da görev yapan silah arkadaÅŸları, Åžehit Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin’in annesi Azime Cin’in elini öptü. Anne Cin de oÄŸlunun silah arkadaÅŸlarına sarılarak gözyaşı döktü. 

Bu sırada Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin’in niÅŸanlısı Büşra Aslan, tabuta sarılarak "PaÅŸam, kocam ben de geleceÄŸim yanına" , "Evlenmem annem ben de öleceÄŸim" diyerek aÄŸladı.

Kur’an-ı Kerim okunması ve helallik alınmasının ardından Åžehit Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin’in cenazesi köy meydanına getirildi, Baba Åžaban, anne Azime, aÄŸabey ve kız kardeÅŸleri köy meydanında taziyeleri kabul etti.

- Nişanlığısı son kez yüzünü görmek istedi

Åžehidin cenazesinin, köy meydanına getirildiÄŸi sırada Büşra Aslan, tabuta omuz vererek, naaşı taşıyan askerlerden ÅŸehidin yüzünü görmek istediÄŸini söyledi. Bu sırada Aslan’ın feryadını duyan bir asker gözyaÅŸlarına hakim olamadı. 

Tabuta sarılan Büşra Aslan, niÅŸanlısını son kez görmek istediÄŸini din görevlilerine ve askeri yetkililere iletti. Genç kızın tabutun başından ayrılmak istememesi üzerine yetkililer, ÅŸehidin naaşını açarak yüzünü gösterdi. 

Bu sırada ÅŸehidin bazı yakınlarının sinir krizi geçirmesi üzerine saÄŸlık görevlileri müdahale etti. 

Törene, ÅŸehidin ailesi ve yakınları, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Birol ÅžimÅŸek, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan, AK Parti Zonguldak milletvekillleri Hüseyin Özbakır, Faruk ÇaturoÄŸlu ve Ã–zcan Ulupınar, CHP Zonguldak milletvekilleri Åžerafettin Turpçu ve Ãœnal DemirtaÅŸ ile Ä°l Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı belediye baÅŸkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaÅŸ katıldı.

Köy meydanında Ä°l Müftüsü Mürsel Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Åžehit Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin’in cenazesi, köy mezarlığında topraÄŸa verildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda yaralanan Jandarma Uzman ÇavuÅŸ Göksal Cin (24), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde ÅŸehit olmuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo