Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı!...

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı!...

Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda ÅŸehit düşen Piyade Uzman ÇavuÅŸ Burak Saraçlı’nın (25) cenazesi, memleketi Zonguldak’ta topraÄŸa verildi.

Saraçlı’nın cenazesi, Gökçebey ilçesindeki Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eÅŸliÄŸinde Ã‡arşı Mahallesi’ndeki babaevinin önüne getirildi.

Kur’an-ı Kerim okunup helallik alınmasının ardından ÅŸehit Piyade Uzman ÇavuÅŸ Burak Saraçlı’nın cenazesi, ilçe merkezindeki meydana taşındı.

Buradaki törene, ÅŸehidin ailesi ve yakınları ile Zonguldak Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Birol ÅžimÅŸek, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan, Kara Kuvvetleri Komutanlığını temsilen TuÄŸgeneral Cüneyt Akyol, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk ÇaturoÄŸlu ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak milletvekilleri Åžerafettin Turpçu ve Ãœnal DemirtaÅŸ, Ä°l Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı belediye baÅŸkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaÅŸ katıldı.

- Cenazesi yeni aldığı eve getirildi

Ä°l Müftüsü Mürsel Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Åžehit Piyade Uzman ÇavuÅŸ Saraçlı’nın cenazesi, vasiyeti üzerine, ilçeye baÄŸlı Hacımasa köyü Herkime Mahallesi’ndeki yeni aldığı evine getirildi.

Bu arada ÅŸehidin aÄŸabeyi Fatih Saraçlı, tabuta sarılmasının ardından kardeÅŸinin fotoÄŸrafını öperek, "Canımsın" dedi. Tabuta sarılan anne Fatma Saraçlı ile yakınları da gözyaÅŸlarına hakim olamadı.

Burada okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından ÅŸehidin cenazesi, köy mezarlığında topraÄŸa verildi. 

- "YeÄŸenim hayalleriyle birlikte ÅŸehit oldu"

Åžehidin amcası Selami Saraçlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2,5 ay önce yeÄŸenine kız istemeye gittiklerini belirterek, "SevdiÄŸi kızı ailesinden istemeye gittik fakat uzman çavuÅŸ olmasından ve 3 yıl boyunca DoÄŸu bölgesinde görev yapmasından dolayı kız vermediler. Kızın ailesi, ’3 yıl boyunca biz kızı niÅŸanlı tutamayız.’ dediler ve ayrılmak zorunda kaldık. O sebepten dolayı niÅŸan yapamadık. Yani o zaman kızı yeÄŸenime verselerdi 3 ay içerisinde düğünü olacaktı. Zaten ondan sonra da görev yerine gitti." diye konuÅŸtu.

YeÄŸeninin köyden 100 bin lira deÄŸerinde ev satın aldığını ifade eden Saraçlı, "Evlendikten sonra da o eve oturacaktı. Bize vasiyette bulunmuÅŸtu. EÄŸer ki ölürsem veya ÅŸehit olursam beni evime sokmadan gömmeyin demiÅŸti. Cenazesini alıp evine getirerek vasiyetini gerçekleÅŸtireceÄŸiz. YeÄŸenim hayalleriyle birlikte ÅŸehit oldu." dedi. 

- "Gözlerinde en ufak bir korku görmedim"

Bu arada Saraçlı ile aynı yerde görev yapan ve Gökçebey ilçesinden arkadaşı olan Eray Çufalı, sosyal paylaşım sitesinde şu ifadeleri yazdı:

"Diyorlar ya, korkar mısın ölmekten? Ä°nsan hiç korkar mı, yalan bir ömrün ardından, tadacağı tek gerçekten. Benim kardeÅŸim de korkmadı. Ben ÅŸehit olucam dedi. Böyle deme ’Ben gideyim sen dur’ dedim. ’Sen evlisin bir ÅŸey olursa karının, çocuÄŸunun yüzüne bakamam.’ dedi. ’Ben senin ailenin yüzüne nasıl bakacağım.’ dedim. Gülümsedi ’Her ÅŸey Allah’tan.’ dedi. Bir de vasiyet etti. ’Ben ÅŸehit olunca beni köyde yeni aldığım evime çıkarmadan gömmesinler.’ dedi. ’O niye?’ dedim. ’Aldım ama oturamadım.’ dedi. HelalleÅŸtik gitti ve dediÄŸi gibi gülerek ÅŸehadete koÅŸtu. Ben onun gözlerinde en ufak bir korku görmedim. O vatanı için son görevini tamamladı. Biz göreve devam. Ãœzüldüğüm tek ÅŸey kardeÅŸimin törenine katılamamak. Yolun açık mekanın cennet olsun. Kanın yerde kalmayacak. Allah’ım sen benden razı olmadan toprak bedenimi sarmasın."

Dün, ÅžÄ±rnak’ın Gazi PaÅŸa Mahallesi’nde teröristler tarafından açılan ateÅŸ sonucu Uzman ÇavuÅŸ Burak Saraçlı ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede müdahaleye raÄŸmen kurtarılamamıştı.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo