10 o C Kdz. Ereğli

SEÇİMİ KAYBEDEN MUHTARIN YAPTIĞINA BAKIN..!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 6 ay 20 gün 12 saat 1 dakika önce 1224

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ta seçimi kaybeden muhtarın, oyun parkını ve muhtarlık binasını talan ettiği iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, 31 Mart Yerel Seçimlerinde sonra muhtarlığın el değiştirdiği Alaplı ilçesi Yeni Doğanlar köyünde 20 yıldır muhtarlık yapan Mehmet Akyol, iddialara göre seçimden önce kurduğu oyun parkını, seçimi kaybedince yerinden sökerek getirdiği kamyona yükledi.
Durumu gören köydeki vatandaşlar tepki gösterince söktüğü oyun parkını yerine koydu. Köyde ikamet eden İzzet Çelik, gazetecilere açıklamasında şunları söyledi:
“Muhtar parkı söküyor diye bana haber geldi, hemen geldim ve baktım. Muhtar çoğunluğu arabaya yüklemiş ve keserek almış bende kendisine ‘bunu sökemezsin’ dedim. O da bana mahkeme kararı var dedi. ‘Aynı zamanda kaymakam aradı bende bunu sökmeye geldim’ dedi. Bende ‘bugün resmi tatil, kaymakam bugün arayıp söktürmez, yarın resmi tatil kalktığı zaman Kaymakam beyle görüşüp ona göre sökeriz’ dedim.
‘Yoksa elinde resmi belge varsa sökersin’ dedim. Biraz tartıştık, bende ‘söktürmem’ dedim. Oyun park malzemelerini aşağıya indirdiler. Bu muhtar bizden oy almak için bu parkı kurdu. Ve kaybedince de gelip keserek söktü" dedi.
Bir başka görgü şahidi Saffet Akın ise "bir hafta önce oy için bu oyun parkını yaptı. Muhtarlığı kaybedince de buraya gelerek, çocukların oyun oynadığı parkları yıkmaya başladı. Burayı keserken bizler buraya geldik. Kendisi arabaya yüklüyordu ve yüklediği oyun parkını tekrar indirdik. Burada ne varsa çocukların oyun malzemesini kesmiş" diye konuştu.
Köyün diğer mahallesinde ikamet eden Sezai Çetin ise, “eski muhtarımız kazanmasına bir hafta kala bir oyun parkı kuruyor. Kaybettikten sonra bana bu kaymakamın emri diye oyun parkını kesiyor. Bu insanlık suçu değil mi ve elektrik panosunu ben aldım diye sökmüş atmış. Sen almış olabilirsin ama bir yere bağışladığın zaman o demirbaşa geçer ve bir daha alamasın. Biz seni 20 sene başımızda taşıdık" diye konuştu.
Bir başka köylü ise seçimi kaybeden muhtar Mehmet Akyol'un muhtarlıkta bulunan elektrik panosu ve kömürleri aldığını, bina içinde bulunan malzemelerin bir kısmının yakılarak imha edildiğini iddia etti.
KAYBEDEN MUHTAR, İDDİALARI YANITLADI
20 yıl Yeni Doğanlar köyünde Muhtarlık yapan Mehmet Akyol ise bu iddialara karşılık şöyle konuştu:
”Daha önce bu yere BİMER'e şikayet konusu oldu ve bununla ilgili Alaplı Kaymakamlığında ifade verdim. Bu nedenle buraya oyun parkı mahkeme olduğu yere kurmam sıkıntılıydı. Bundan dolayı söktüm ve bu bana devlet tarafından verilmedi. Kendi imkanlarımla aldım."

Gündem

HORTUM ÇIKTI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 11 saat 47 dakika önce İŞ YERİNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ
1 gün 14 saat 46 dakika önce EREĞLİ KONGRESİ 3 KASIM'DA YAPILACAK
6 gün 13 saat 50 dakika önce İLÇE MERKEZİNDE KAZA !
7 gün 4 saat 44 dakika önce HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 10 saat 48 dakika önce OTOMOBİL TIRIN ALTINA GİRDİ !
5 gün 16 saat 43 dakika önce KANTİN ÖNÜNDE KAZA !
3 gün 17 saat 24 dakika önce EREĞLİ EMNİYETİNE 2 YENİ ARAÇ
3 gün 17 saat 17 dakika önce MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
6 gün 12 saat 19 dakika önce HORTUM ÇIKTI !
4 gün 11 saat 15 dakika önce FORMA KAMPANYASINA DESTEK