Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ !.

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ !.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yılında ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde de törenlerle anıldı.


Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Ä°lçe Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Cemal Özden YazıcıoÄŸlu ile EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Anıt’a çelenk koydular.

Atatürk’ün öldüğü saat 09:05’de, 2 dakikalık saygı duruÅŸu sırasında araçlar kornalarını, gemiler ile çevredeki fabrikalar ise sirenlerini çaldı. Ä°stiklal Marşı okunduÄŸu sırada ise geçtiÄŸimiz Genel Seçimlerde Zonguldak’tan Bağımsız Milletvekili Adayı Safiye Orhan BaltacıoÄŸlu’nun ‘asker Selamı’ verdiÄŸi görüldü.

Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, CHP Ä°lçe BaÅŸkan Vekili Sevdekar Aras, MHP Ä°lçe BaÅŸkanı Rahman Demirtürk, Ä°YÄ° Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Evrim BalbaloÄŸlu, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Salih Cem Oral, Türk Metal Sendikası Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, ÅŸube yöneticileri, Esnaf Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Hikmet Tezel, Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, Gaziler, Eski Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, CHP Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Aday adayları Erol Çivici, Åžerif Sertan Ocakcı, Halil Posbıyık, Buket MüftüoÄŸlu, bazı kurum ve kuruluÅŸ müdürleri,  sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri, okul ve daire müdürleri, öğrenciler, askeri erkan ile kalabalık vatandaÅŸ katıldı.

HÃœSEYÄ°N TATOÄžLU’NDA DUYGUSAL ANLAR

Büyük Önder’in anma programı ise Hüseyin TatoÄŸlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirmesiyle, Karadeniz Ereğli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı duruşunda bulunuldu, okul öğrencilerinin işaret dili ile birlikte İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü UÄŸur YaÄŸmur, günün anlam ve önemine iliÅŸkin konuÅŸmasında, Büyük Önder’in , vatan severliÄŸi ve milliyetperverliÄŸiyle dünyaya örnek insan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu  olduÄŸunu belirterek, şöyle dedi:

“Atatürk; ülkenin zor koÅŸullarında yetiÅŸmiÅŸ, kurtuluÅŸ çarelerini kesin bir biçimde ortaya koymuÅŸ, sonunda da kurtuluÅŸu gerçekleÅŸtirmiÅŸ bir vatan evladıdır. O, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını istemiÅŸ, bu uÄŸurda çaba harcamış bir Devlet adamıdır. Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Ä°nönü’de göğsünü düşman mermisine siper etmiÅŸ, Yunan’ı Ege’de denize dökmüş ünlü bir asker, bir komutandır. O Anadolu insanının birliÄŸini ve bütünlüğünü saÄŸlamış bir önderdir. O, artık bir matem, bir acı, bir kayboluÅŸ deÄŸildir. Onun izinden gitmek ve ilkelerini hayata geçirmek en büyük amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle 80 yıl önce ebediyete uÄŸurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaÅŸlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz ÅŸehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları ÅŸad olsun.”

Okulun Edebiyat Öğretmeni Berin Aydan’ın, “Anılar ile Mustafa Kemal” adlı sunumu sırasında yaÅŸanan duygu yükü, okul öğrencilerinin “Selanik’ten Cumhuriyete” isimli oratoryosu ise salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.

 

ALTERNATİF TÖREN

Diğer yandan, Atatürk Anıtı önündeki resmi törenin ardından, CHP ile birlikte bazı dernekler alternatif çelenk koyma töreni düzenlediler.

Anıt’a çelenklerin konulmasının ardından konuÅŸan CHP Ä°lçe BaÅŸka Vekili Sevdekar Aras, Büyük Önder’i ölümünün 80. Yılında bir kez daha saygı, özlem ve minnetle andıklarını söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo