13 o C Kdz. Ereğli

SAVAŞTAN YÜRÜYEREK KAÇAN AFGANLAR, YARDIM BEKLİYOR

Yakacak ve yiyecek sıkıntısı çeken aileler, vatandaşların yardımları ile hayata tutunmaya çalışıyor!

Anne-Bebek-Aile 6 yıl 6 ay 22 gün 17 saat 45 dakika önce 953

Haberi Paylaşın

Afganistan’daki savaştan kaçarak Zonguldak’ın Alaplı ilçesine gelen 50 kişilik aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.
Ülkelerindeki savaştan ’yürüyerek’ kaçan ve yaklaşık 5 ay önce Karşıyaka Fatih Mahallesi’ne gelen 50 kişiden oluşan 5 Afgan aile, yaşam mücadelesi veriyor. Mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile destek verdiği aileler, yaklaşan kış mevsimi öncesinde kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Aileler adına gazetecilere konuşan Abdul Zada, savaştan kaçarak Türkiye’ye yürüyerek geldiklerini söyledi. Türkiye’ye sığınmak sorunda kaldıklarını, Alaplı’da yaşamaya çalıştıklarını anlatan Zada, şöyle dedi:
"Ülkemizdeki savaş halkımızı çok etkiledi. Zor günler geçirdik. Bu nedenle Türkiyeye gelmeye karar verdik. Afganistan da asker olan 2 ağabeyim şehit oldu. Yürüyerek günlerce yol katederek geldiğimiz Türkiye’de ne yapacağımız bilmiyorduk. Alaplı ilçesine gelerek burada bir binada ikamet etmeye başladık. Geçimimizi gündelik işler yaparak sağlıyoruz. Ama oldukça kalabalık bir aile olduğumuz için çok zor geçiniyoruz. Küçük bebeği olan ailelerimiz var. Evlerimizde sobamız yok, önümüz kış, hayırseverlerden yardım bekliyoruz.”
DEVLETTEN YARDIM İSTEDİ
Afganlı ailelere sahip çıkan mahalle sakinlerinde Melike Gökay ise şu sözlerle konuştu: “Biz birkaç hayırsever arkadaşla, onlara elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerin akla gelebilecek ne varsa her şeye ihtiyaçları var. Önümüz malum kış ayı, bizler kışa hazırız ama onlar değil, Her bir ailenin de ne bir sobası ne de sobaya yakacak bir şeyleri yok maalesef, Hepimiz Müslüman’ız onlar bizim kanayan yaramız herkesin yapacak bir şeyleri vardır diye düşünüyoruz. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yapmaya çalışsak da yetemiyoruz. Biz bu ailelerin burada olduklarını ve yardım beklediklerini herkese duyurmak istedik. Lütfen bu ailelere devletimiz yetkilerinin ve hayırsever işadamlarımızın ve vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını bekliyoruz.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 23 saat 16 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 14 saat 28 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 21 saat 29 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 18 saat 33 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 18 saat 7 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 12 saat 22 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 22 saat 50 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 16 saat 57 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
17 saat 56 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 20 saat 23 dakika önce KAZA ; 2 YARALI