Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’ŞAŞIRDIK VE ÜZÜLDÜK’

’ŞAŞIRDIK VE ÜZÜLDÜK’

Bursa’da 1. Etabı tamamlanan Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda Türk sporcuların erken elenmelerinin üzüntü ve şaşkınlık yarattığı bildirildi.


Bilardo Milli Takım Antrenörlerinden Deniz Yücesan, yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılan Milli Takım oyuncuları Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Can Çapak ve Murat Çelik’in rakiplerine beklenmedik şekilde yenildiklerini söyledi.


Milli Takım ve diğer Türk sporcuların erken elenmelerini ’sürpriz’ olarak değerlendiren Yücesan, şöyle dedi:
“Özellikle Milli takım sporcularımız şampiyonaya çok iyi hazırlanmışlardı. Ancak, biraz da şanssızlıkları ve rakiplerinin olağanüstü ortalamalarla oynamaları hedeflenen derecelere ulaşmalarına engel oldu. Düşünün ki birincilik maçında dahi çekilen 40 sayı 7 ıstaka (5700 ıstaka ortalaması)  vuruşunda maç tamamlandı. İkinci sporcu da 2000 gibi yüksek bir ortalama ile elendi. Şampiyonluk beklediğimiz turnuvadan kupa alamadan ayrılmanın şaşkınlığı ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Sonuçta en doğru teşhisi koyup, bir dahaki turnuvada bu tür sürprizleri yaşamamak için çalışmalarımızı yapacağız.”

ORTAM MÜKEMMELDİ
Şampiyonanın genel değerlendirmesini de yapan Yücesan, özellikle Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katkılarıyla ’mükemmel’ denilebilecek bir organizasyon sağlandığını anlatarak, “Ortam da seyirci de mükemmeldi. Sayın Belediye Başkanı Altepe’ye, gösterdikleri mükemmel ev sahipliğinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür organizasyonlar bölgemizde de yapılabilir.

ALTEPE’DEN ’BİLARDO’YA ÖZEL TESİS
Diğer yandan, Bursa Belediye Başkanı Altepe, şampiyona sonrası ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bursa da bir çok spor dalına özel spor kompleksi bulunduğunu hatırlatarak, “geçtiğimiz yıl söz verdiğimiz gibi ilimizde bir de sadece bilardo sporunun yapılabileceği bir kompleksi hayata geçireceğiz. Çalışmalarına başladık en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ŞAMPİYON CAUDRON
Dünya Bilardo Şampiyonası birinci etabını Belçikalı sporcu Frederic Caudron şampiyon olarak tamamlamış, ikinciliği ise Hollandalı Dick Jaspers elde etmişti. Sıralamada en iyi dereceyi elde eden Türk sporcu 15. Sırada Lütfi çenet olurken, Milli Takım’dan ise Can Çapak 18. sırada yer alabildi.

Haber: Fikri Kapan

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo