14 o C Kdz. Ereğli

SARIKIZ YILDIZ’I YÜRÜTMEK İÇİN SEFERBER OLUNDU

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 8 ay 17 gün 8 saat 16 dakika önce 1015

Haberi Paylaşın


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, araç çarpması sonucu arka ayakları çürüyen ve sonrasında ise ampütasyon edilen köpeğe, 1500 lira değerinde özel aparat bağışlandığı bildirildi.
Karadeniz Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Belgin Alcan, Ereğli FM’e açıklamasında, ilçenin Şamlar köyünden ‘yardım’ çağrısı aldıklarını söyledi. “Yıldız Sarıkız” adı verilen bir köpeğe otomobil çarptığı, sonrasında ise köylünün kendi imkanları ile iyileştirmeye çalıştığı hayvanın kötüye gittiğini belirten Alcan, şöyle dedi:
PEK ÇOK KİŞİ SEVGİSİNİ VERDİ
“Şamlar köyünde Derviş Bey’in sokakta baktığı, kaybolup bir süre sonra geriye arka ayaklarının kötü şekilde geri getirildiği köpek, yaşam mücadelesi vermeye başladı. Köpeğe araba çarptığını düşünüyoruz. Birçok yerden yardım istenmiş. Ama Derviş Bey’inde sağlık problemleri olduğu için en son bize ulaştı. Köpeği bize teslim etti.
Bizde yaklaşık bir buçuk aydan beri ilgilenmeye çalışıyoruz. Bir bankada çalışan Huriye Hanım, onun sağlık sorumluluğunu aldı. Uzun süre evinde baktı, bakımıyla ilgilendi. Ayakları bir türlü düzelmeyip çürümeye başlayınca ameliyat olmak zorunda kaldı.
YUVA ARANIYOR
Şuan gayet iyi, keyfi yerinde. Tek problem arka ayaklarının olmayışı. Dernek üyelerimizden Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarından Handan Nalbant, bir aparat getirttirdi. Tekerlekli bir aparat bu. Yıldız’a yuva olabilecek imkanları uygun gerçek bir can dostu varsa lütfen bize ulaşsın. Çok sevimli, çok mülayim, çok sağlıklı. Tek problemi arka ayaklarının olmamasıdır. Gün içinde, özel aparatını çıkartacak, onunla ilgilenecek kimse varsa son derece mutlu yaşayabilir. Lütfen Karadeniz Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği’ne ulaşın.”
ÖZEL YÜRÜTEÇ ALINDI
Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarından Handan Nalbant tarafından temin edilen maddi değeri yüksek aparatın Sarıkız Yıldız’a uygulanacağına da anlatan Başkan Belgin Alcan, “dernek üyesi Handan Nalbant, Sarıkız Yıldız için yürüteç alıp bağışladı. Bu aparat çok önemli çünkü onun hareket kabiliyetini arttıracak. Bu aparatlar 1500 lira civarındadır. Bu tür şeyleri dernek olarak karşılamaya çalışıyoruz ama hayırseverlerin her zaman desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
OPERASYONU YAPAN DOKTOR ANLATTI
Ampütasyon işlemini gerçekleştirilen Türkoğlu Veteriner Kliniği sahibi Dr. Hakan Türkoğlu ise Sarıkız Yıldız’ın son durumuna ilişkin, “dolaşım sisteminde sıkıntılar olduğu için bacağında hüre ölümleri gerçekleşmiş. Dirsek bölgelerinden ampütasyon operasyonu yaptık. Operasyon çok başaralı geçti. Şuanda genel sağlık durumu gayet iyi. Onun için bir yürüteç alındı. Bundan sonraki hayatına mutlu bir şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

SARIKIZ YILDIZ’I YÜRÜTMEK İÇİN SEFERBER OLUNDU

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 9 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 11 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 5 saat 7 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 4 saat 41 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 2 saat 20 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 22 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 9 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 7 saat 3 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
3 gün 3 saat 12 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 8 saat 10 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !