Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşü

Sarıkamış Şehitleri  anma yürüyüşü

Sarıkamış Şehitleri için anma yürüyüşü yapıldı


90 bine yakın askerin ÅŸehit düştüğü Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yıldönümü dolayısıyla, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde “Gençlik Şühedanın Ä°zinde” sloganıyla anma yürüyüşü düzenlendi. 
Gençlik ve Spor Ä°lçe Müdürlüğü’ne baÄŸlı Kdz. EreÄŸli Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüş Anadolu Lisesi önünden sahil bandında yer alan Sarıkamış Åžehitleri Anıtı’na kadar yapıldı. 
Yürüyüş sırasında protokol ve vatandaÅŸlar ellerinde Türk bayrakları taşırken, öğrenciler dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Anıt önüne gelindiÄŸinde program ÅŸehitler için saydı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile baÅŸladı. 
Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Gençlik Lideri Gamze Seviç, Sarıkamış Harekatının Türk tarihinin en dramatik olaylarından biri olduğunu söyledi. Sevinç, şunları kaydetti:
“Elbette kahraman bir milletin evladıyız. Yemen’in kavurucu sıcağından, Sarıkamış’ın dondurucu soÄŸuÄŸuna yazlık elbiseyle çarıksız koÅŸan körpe fidanların hikayesi yakar sinemizi. Bu bir efsanenin ayakta kalmak ve yaÅŸamak için son çırpınışıydı. Asırlarca içten içe altını oyan dış ve iç mihraklar ve yıkılan bir devin çıkardığı feryadının adıdır Yemen, Çanakkale, Sarıkamış. 
Sarıkamış Türk tarihinin çok acı bir gerçeÄŸidir ve belki de dünyada eÅŸi benzeri bulunmayan bir trajedidir. Kar, tipi ve dondurucu soÄŸuÄŸa raÄŸmen Rus iÅŸgaline karşı kahramanca yapılmış bir kurtuluÅŸ mücadelesidir. Hiçbir canlının baÅŸ edemeyeceÄŸi coÄŸrafya ve iklim ÅŸartlarına raÄŸmen, Türk yurdunu Rus iÅŸgalinden kurtarmak için verdikleri destansı mücadelede ÅŸehit düşen ve sayısını tam olarak bilemediÄŸimiz, ancak 90 bin civarında olduÄŸu tahmin edilen kahramanlarımız, bugün sahipsiz deÄŸiller. Åžehitlerimizin bir kısmının da olsa yattıkları yerleri artık biliyoruz ve hiç olmazsa gidip baÅŸucunda bir Fatiha okuma ÅŸahsına sahibiz. Bundan tam 104 yıl önce ÅŸehit olan Sarıkamış Mehmetçiklerimizi aziz, pak ÅŸehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” 
Gençlik Merkezi üyelerinden Melike Ölmez’in “Sarıkamış içinde” ÅŸiirini okumasının ardından törene katılanlar Sarı Kamış Åžehitleri anıtına geldi. Deniz Åžehitleri Anıtı’nda din görevlisi Tahsin Acar, Kur’an-ı Kerim okurken, Kdz. EreÄŸli Müftüsü Recai Albayrak’ta ÅŸehitler için dua etti. Yapılan duanın ardından tören sona erdi. 

-KATILIM-
Programa Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo