Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Ereğli’de, 7 Kasım 1914 tarihinde Sarıkamış Harekatı’na destek malzemeleri taşıyan ve Rus donanmasına ait gemilerce batırılan "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat Paşa" gemilerinin mürettebatı anısına tören düzenlendi.


1. Dünya Savaşı devam ederken, İstanbul’dan hareket ederek Kafkas Cephesi’ne yardım götüren ancak 7 Kasım 1914 sabahı Ereğli açıklarında Rus Savaş gemilerince batırılan Bezm-i Alem, Bahr-ı Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinde şehit olan 221 mürettebat ve tarihe Sarıkamış Deniz Şehitleri olarak geçen şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Sarıkamış Platformu Kurucu Başkanı Recep Ergül, Ereğli’de Sarıkamış Deniz Şehitleri’ni anma programında yaptığı konuşmada Yemen’in kızgın çöllerinden Sarıkamış’ın dondurucu soğuğuna gelen Iğdırlı Ali Çavuş’un cephede yazdığı mektupta, kendilerine İstanbul’dan yardım geleceğini yazdığını, ancak Ereğli açıklarında batırılan gemilerle bu umudun gerçekleşmediğini söyledi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise bu tür etkinlik ve törenlere artan ilginin kendisini memnun ettiğini dile getirerek, “Bize gelen bilgi notlarında üç gemi Trabzon’a varsaydı tarihin akışı değişecekti deniyor. Ben bir şeyi biliyorum. Biz bu topraklarda var oldukça, birlik ve beraberlik içinde oldukça, çalıştıkça, geleceğin dünyasındaki tarihi her zaman değiştirecek güce ve ruha sahip olacağız” dedi.

Protokol ve konukların açıkta denize çelenk bırakmasının ardından Sarıkamış Deniz Şehitleri’ni anma programı tamamlanmış oldu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo