Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sarıkamış Deniz Şehitleri Anma Töreni

Sarıkamış Deniz Şehitleri Anma Töreni

Sarıkamış’a erzak götürdüğü sırada Rus donanmasına ait gemiler tarafından Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında batırılan


Ereğli sahil mevkisindeki Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nda düzenlen törende, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, çevredeki vatandaşların ’hazır ol’ vaziyetinde durdukları görüldü.

Teşekkür etti
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törende yaptığı konuşmada, başta eski Karadeniz Bölge Komutanlarından 22. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Muzaffer Metin Ataç olmak üzere Anıtın yapımında katkıda bulunanlara teşekkür etti. İlçedeki Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve yaşatma Derneği’nin katkılarıyla Anıt’ta ve çevresinde düzenlemeler yapıldığını söyledi.

220 personel vardı!
Sarıkamış Dayanışma Derneği kurucu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ise "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat Paşa" gemilerinin, Sarıkamış’a erzak götürdüğü sırada Rus donanmasına ait gemiler tarafından batırıldığı süreci hatırlattı. Batırılan gemilerden 36’sının kara yüzerek kurtulabildiğini anımsatan Sönmez, şöyle dedi:
“6 Kasım 1914’de İstanbul’dan yola çıkan gemiler 7 Kasım’da Ereğli açıklarında batırıldığı doğrudur. 3 geminin içinde toplam 220 personel vardı. Gemiler, Karadeniz Ereğli açıklarına geldiklerinde, Zonguldak’ı bombalamaktan dönen Rus gemilerince batırıldı. Depolarda gizlenen askerler gemiler batırılınca boğuldular. Sadece personelden 36’sı kıyıya yüzerek kurtuldu. Ben sadece Sarıkamış değil, bugüne kadar şehit olan ve yaşamını yitiren tüm gazilerimize Allah’tan Rahmet diliyorum.”
Tören, Ereğli Belediye Başkanı Uysal tarafından, Anıtın bakır işlemlerini yapan Mesut Kılınç’a teşekkür plaketi vermesi ile sona erdi. Protokol üyeleri, daha sonra batırılan gemiler anısına denize çelenk bırakılmak üzere askeri gemi ile denize açıldılar.

Sarıkamış Deniz Şehitleri Anma Töreni

Sarıkamış’a erzak götürdüğü sırada Rus donanmasına ait gemiler tarafından Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında batırılan

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo