Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI...

SARIKAMIÅž DENÄ°Z ÅžEHÄ°TLERÄ° ANILDI...

Sarıkamış’ta donarak ÅŸehit olan 90 bin askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, 7 Kasım 1914’te EreÄŸli açıklarında Rus donanması tarafından batırılan "Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat PaÅŸa" gemilerinin mürettebatı 102. Yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Kdz. EreÄŸli’de Sarıkamış Deniz ÅŸehitlerini anma töreni düzenlendi.

Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Gaziler ve öğrenciler katıldı.

Sarıkamış anıtına çelenk sunumu, saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile baÅŸlayan törende konuÅŸan Sarıkamış Dayanışma Grubu BaÅŸkanı Bingür Sönmez, Sarıkamış olayının hiçbir kara harekâtının donanma desteÄŸi olmadan baÅŸarıya ulaÅŸamayacağının en iyi örneÄŸi olduÄŸunu söyledi.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’da konuÅŸmasında, “Türk tarihinin en dramatik olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nda ÅŸehit olan kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri, Karadeniz Bölge Komutanlığı’ndan TCG Karadeniz EreÄŸli Karakol gemisiyle denize açılarak Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat PaÅŸa gemilerin batırıldığı yere çelenk bıraktı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo