Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SANATINI ALAPLI’DA SÜRDÜRÜYOR!.

SANATINI ALAPLI’DA SÜRDÜRÜYOR!.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Zonguldak’ın Alaplı ilçesine yerleşen Suriyeli Hayrettin Süleyman, başkent Şam’daki cami ve mescitlerde yaptığı taş oyma sanatını Türkiye’de sürdürüyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Zonguldak’ın Alaplı ilçesine yerleşenSuriyeli Hayrettin Süleyman, başkent Şam’daki cami ve mescitlerde yaptığı taş oyma sanatını Türkiye’de sürdürüyor.

Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki savaş nedeniyle 3 yıl önce çok sevdiği Şam’dan kaçıp, eşi ve 4 çocuğuyla Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığını söyledi.

Şam’da 15 yıldır cami, mescit ve tarihi konaklara taş oyma ve çimento harcından manzara resimleri yaptığını belirten Süleyman, "Suriye’de Ulu ve Der Atiye gibi tarihi camilerin, mescitlerin ve binaların dış cephesinde taş oyma ve çimento harcıyla cami resimleri yapıyordum." dedi. 

"İşimi ve Türkiye’yi çok seviyorum"

Süleyman, kalıp kullanmadan tamamen el emeğiyle yapılan mesleğinin zahmetli olduğuna değinerek,"Harçla duvarlara resim yapmaya devam ediyorum. Benim mesleğim biraz zahmetli ve zor da olsa zevkli bir iştir. Alaplı Belediyesi, dolgu sahasında bir mescit yaptı. Ben de mescidin duvarlarına harçtan cami resmediyorum. Harcını kardıktan sonra duvara sıvasını yapıyorum ve cami şeklini veriyorum. Merak edip izlemeye gelen çok var. Mesleğimi ve Türkiye’yi çok seviyorum."diye konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo