12 o C Kdz. Ereğli

SAHİL BOMBOŞ… HAYVANLAR PERİŞAN…

Sağlık 6 yıl 10 ay 3 gün 13 saat 5 dakika önce 1710

Haberi Paylaşın

EREĞLİ

Termometrenin 33 dereceyi gördüğü Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, sahil adeta boşaldı, sokak hayvanları ise sığınacak gölgelik alan aradı.
Meteoroloji tahminlerinin tuttuğu yurt genelinde, Afrika’dan gelen sıcak hava akım dalgası hayatı olumsuz etkiliyor.
Yurdun kuzey ve doğu bölgelerine karşın ılıman iklimi ile bilenen Karadeniz de, son yılların en sıcak günleri yaşanıyor.
İlçenin sahil şeridindeki Veysel Atasoy Parkı’nda gölgede 33 derece ölçülen sıcaklık, nemin de etkisiyle 40 dereceyi buldu.
Yakıcı sıcak, adeta nefes almayı zorlaştırdı. Doluluğunu yitiren sahilde, az sayıda yurttaş, ağaç gölgeleri altına sığındı. Bazıları ise çareyi Karadeniz’in serin sularına atlayarak buldu. Kıyı ile deniz arasındaki alana inşa edilen ‘adacıktan’ denize atlayan vatandaş Yıldıray Düzoğlu, sıcaktan bunaldığı için denize girdiğini söyledi.

 

EN ÇOK HAYVANLAR ETKİLENDİ
Öte yandan, yakan sıcak hava en çok sokak hayvanlarını etkiledi. Köpekler, kediler ve ördekler sığındıkları ağaç, bank ve çalılık alanlardaki gölgeliklerde korunmaya çalıştılar.
Vatandaş Bilal Sarıgül, balıkçılardan edindiği balık artıklarını toplayarak, sokak kedilerine getirdi. Onları “gelin kızlarım benim” diyerek yanına çağırarak besleyen Sarıgül, “sokak hayvanlarını koruyalım, onları bir tas su ve yem verelim” dedi.
Diğer yandan, sıcakların 3 Temmuz’a kadar artarak devam edeceği bildirildi. Özellikle hamile, yaşlı ve çocukların, güneşin dik açı ile geldiği öğle saatlerinde sokağa çıkmamaları istendi. 

SAHİL BOMBOŞ… HAYVANLAR PERİŞAN…

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 18 saat 54 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
5 saat 6 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 17 saat 7 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 8 saat önce AĞIR YARALI !
3 gün 12 saat 35 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 13 saat 34 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 18 saat 28 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 16 saat 1 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 3 saat 12 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 17 saat 12 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !