Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Sağlıklı Yaşam Aracı’ Alaplı’da!.

’Sağlıklı Yaşam Aracı’ Alaplı’da!.

Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici sağlık hizmetlerini anlatmak amacıyla Zonguldak’a gönderilen "Sağlıklı Yaşam Aracı" Alaplı ilçesinde faaliyetine başladı. 

Alaplı Toplum Sağlığı Müdürü Celal Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam aracında öğrenciler ve vatandaşlara sağlıklı yaşam hakkında eğitimler verildiğini söyledi.

Aracın Zonguldak’ın tüm ilçelerine hizmet sunacağını belirten Altay, şöyle konuştu:

"Sağlıklı yaşam aracımızda bakanlığımızca yürütülen obeziteyle mücadele, kanser taramaları, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat, hipertansiyon, diyabet gibi hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla hizmet veriyoruz. Sağlık bilincini arttırmak ve toplumun her kesiminde sağlık farkındalığı oluşturmak hedeflenmektedir. İlçemizde bugün faaliyete başlayan aracımıza vatandaşlarımız yoğun ilgi göstermektedir. Aracımıza ziyarete gelen vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam hakkında bilgiler verirken onların sağlık durumlarını inceleyerek, aile hekimlerine yönlendiriyoruz. Sağlıklı yaşam aracı içerisinde stant, ses sistemi, televizyon, buzdolabı, lavabo gibi donanımlar mevcuttur. Araçlardaki televizyonlarda bilgilendirici kısa filmler yayınlanıp, broşürler veriyoruz. Ayrıca, çocuklarımıza da balon hediye ediyoruz."

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo